Nieuwjaars borrel Bananenbrood

134405-660x372

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Tijd voor een gezellige Nieuwjaars borrel. Maar wat serveer je bij de koffie..? Wij gaan overheerlijk bananenbrood maken. Niet de gezondste keuze maar wel erg lekker. We delen graag het makkelijke recept met jullie.

Wat heb je nodig:

  • Cakevorm 27 cm
  • Bakpapier
  • Zeef
  • Grote kom
  • Satéprikker
  • Keukenmachine
  • 250 gr Tarwebloem
  • 1 tl gemalen Kaneel
  • 2 tl Bakpoeder
  • 300 gr Bananen
  • 100 gr Boter
  • 200 gr Witte Basterdsuiker
  • 8 gr Vanillesuiker
  • 2 Eieren
  • 125gr Crème fraîche

We gaan de oven voorverwarmen op 180 graden. Daarna vetten we de cakevorm in en bekleden deze met bakpapier. Zeef in een grote kom de bloem, kaneel, bakpoeder en een mespunt zout. Pel en prak de bananen. Meng de boter, basterd- en vanillesuiker in de keukenmachine in ongeveer 20 sec tot een bijna glad mengsel. Laat de keukenmachine draaien en voeg 1 voor 1 de eieren en de crème fraîche toe. Schep dit door het bloemmengsel. Schep de bananenpuree door het beslag. Verdeel dit gelijkmatig over de cakevorm en bak in ongeveer 60 min goudbruin en gaar in de oven. Na ongeveer 50 min controleer je even op gaarheid. Dit doe je met de satéprikker. Als deze er schoon uit komt dan is de cake gaar. Laat de cake 30 min in de vorm afkoelen. Neem de cake uit de vorm en laat hem dan nog circa een uur afkoelen op een rooster.

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s