Leuke (lowbudget) kinderworkshops

Linda~ Onze tweeling zijn net als veel kinderen het liefst de hele dag buiten aan het spelen. Helaas wonen we in Nederland en daar werkt het weer helaas niet altijd met ze mee. Tenminste, dat vind ik dan. Als het aan de kinderen ligt spelen ze toch buiten wat voor weer het ook is want er is namelijk altijd wel wat te doen. Als het regent kun je plassen stampen, als het sneeuwt kun je sneeuwpoppen en sneeuwengelen maken. Maar aangezien ik dat toch niet altijd zo’n geslaagd idee vind om uren buiten te spelen in de kou verzin ik graag leuke alternatieven voor de kinderen. Nu scheelt het dat Lucas en Eva het geweldig vinden om creatief bezig te zijn. Dat kan bijna ook niet anders aangezien ik altijd voor ze in de weer ben om het huis te versieren in de thema’s van de seizoenen of (aankomende) feestdagen. Zij willen vaak helpen dus zoek ik net zo lang tot we een geslaagd projectje kunnen vinden die zij zelf of met hulp kunnen maken. Toch blijft het soms lastig om steeds weer wat nieuws te verzinnen.

Ik kwam er een tijd geleden achter dat als je regionale krantjes in de gaten houdt je regelmatig leuke workshops tegenkomt bij bijvoorbeeld tuincentra in je buurt. Zo hebben de kinderen vandaag een workshop “Dino-ei beschilderen”gedaan bij Intratuin in Veghel. We waren vanmorgen naar het tuincentrum gegaan zodat de ze daar gezellig in de ballenbak en “apenkooi” konden spelen. Tijdens het spelen hebben we daar genoten van een heerlijke lunch. Deze bestond uit een pistolet, een croissant, een plak kaas, ham, boter, een kuipje aardbeienjam, een gekookt ei en een kop koffie/thee. En dat samen voor maar 2,95. Dit ontbijt kun je bestellen tot 11.00 dus dat hebben we dan ook op dat tijdstip gedaan zodat het een beetje een vroege lunch zou zijn aangezien de kinderen toch hongerig zouden worden van al dat spelen. We hadden vantevoren al gezien dat er vandaag een workshop was. Alleen was deze om 13.00 en wij waren er al rond half 10. Kortom, we zouden wel zien of we dat zouden redden. Uiteindelijk vond de medewerkster van de Intratuin dat de kinderen al zo enthousiast waren dat ze besloot om gezellig al om 12.30 te beginnen aangezien ze alles toch al klaargezet had. Iedereen kreeg een kliederschortje aan wat al een feest op zich was. De eieren lagen klaar om geschilderd te worden in een mand die heel leuk aangekleed was met vrolijke dinosaurussen eromheen.

Ze konden hun ei gaan beschilderen met echte dino-kleuren. Geel, bruin, licht- en donkergroen. De eieren moesten dan ook wel heel stoer worden volgens de kinderen. Iedereen was erg vrolijk en de medewerkster die de workshop gaf was zo enthousiast en lief voor de kinderen. Alles was tot in detail geregeld want ze kregen, hoe kon het ook anders, echte dino-ranja.

16911050_709544442552819_1695899361_o

Het was een grote kan met groene ranja en op de bodem lagen snoep-krokodillen. Dat was helemaal geweldig vonden de kleine Da Vinci’s 😉 de verf werd lekker dik op de eieren gezet en met de tongen bijna uit hun mond waren ze geconcentreerd aan het schilderen.

De ene kleur over de andere en het mocht allemaal. Uiteindelijk waren de eieren prachtig geschilderd en mochten ze mee naar huis genomen worden. Deze workshop was gratis en Intratuin Veghel heeft er nog veel meer tot en met 18 maart. Per workshop is het verschillend wat betreft de kosten. De duurste workshops in deze serie zijn 2,50 maar er zijn ook workshops van 0,50 of 1,-. Het loont dus echt de moeite om eens rond te kijken bij tuincentra in de buurt of er leuke activiteiten te doen zijn voor je kind. Hieronder nogmaals de workshop van Intratuin Veghel, mocht je deze gemist hebben van de vorige blog 😉

16804550_707675462739717_530973832_o

Naast tuincentra organiseren ook een aantal musea verschillende workshops voor iets oudere kinderen. Hieronder zal ik er een aantal benoemen:

En zo zijn er genoeg leuke workshops te vinden voor kinderen voor een hele leuke prijs. Zo zijn ze even onder de pannen en leren ze ondertussen creatief te zijn en contact te leggen met andere kinderen. Hopelijk zit er iets leuks voor jullie bij. Iedereen die vakantie heeft willen wij een leuke, creatieve vakantie toewensen.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s