Lunchtip voor kinderen: Pizzabrood

Linda~ Tegenwoordig lijkt het een kunst te zijn om je kind voldoende groenten te laten eten. Regelmatig hoor ik een ouder zuchten dat hun kind zo slecht groente eet, of sowieso al slecht eet. Het is dan de kunst om iets creatiefs te verzinnen wat je kind leuk vind om te doen, maar ook lekker vindt om te eten. De tips om ze beter te laten eten vliegen je dan ook om je oren en het filteren naar de juiste tips lijkt soms bijna onmogelijk. Toch heb ik hieronder een hele leuke tip die waarschijnlijk wel een positief resultaat heeft.

Onze kinderen vinden het erg leuk om pizza’s te maken. Geen echte, maar van klei, of in de zandbak, of soms met de app van Jokie op de tablet.

En ons geluk is dat eten ook hun hobby is, maar dat even terzijde. Daarnaast vinden zij het ook erg leuk om mee boodschappen te gaan doen en mee te kijken naar wat we nodig hebben. Een tijd geleden kwamen ze zelf met het idee om als lunch pizza te eten. Ikzelf vond dat persoonlijk wat minder, maar onze tweeling waren helemaal enthousiast van hun eigen idee. Samen hebben we besloten om dan gezellig pizzabrood te maken. Daar zitten best wel wat voordelen aan. De kinderen vinden het erg leuk dat ze zelf hun lunch klaar mogen maken, je kunt in principe gebruiken wat je nog in huis hebt dus het is nog kostenbesparend aangezien je niks zomaar weggooit en je hebt meteen een leuke activiteit met je kind.

Zoals ik al zei kun je veel dingen die je meestal wel in huis hebt gebruiken voor je pizzabrood. Je besmeert het brood naar keuze met wat boter, margarine of net wat je in huis hebt. Vervolgens zet je een bord met wat je kind er zelf op mag leggen op tafel. Zo kan het pizzabrood belegd worden naar eigen keuze. Wij hebben het al enkele keren gedaan maar meestal zit er het volgende bij ons op:

  • Margarine
  • Kaas
  • Snijworst (dit lijkt voor de kinderen op salami dus vinden ze prachtig)
  • Paprika (aangezien wij altijd een paprika-trio kopen hebben we er meestal wel 1 over)
  • (Cherry)tomaatjes (wel even opletten aangezien deze in de oven wat heter wordt dan de rest)

Een tip van meerdere moeders, maar die ik zelf nog niet heb gebruikt is de Quick Tosti saus van Remia. Dit schijnt het geheel helemaal af te maken dus het is het proberen zeker waard.

tosti

Dan vertel ik nog even hoe je het pizzabrood verwarmd. De oven verwarm je voor op 200 graden Celsius. Als je kind de pizza klaar heeft kun je deze in de oven doen. Zodra de kaas gesmolten is is het pizzabrood klaar en snijden wij het nog eens in pizzapunten om het af te maken 😉 Hopelijk kan het smullen bij jullie ook snel beginnen. Veel plezier, ook namens de chefkoks Lucas & Eva.

 

One thought on “Lunchtip voor kinderen: Pizzabrood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s