Gezelligheid hoeft niet altijd duur te zijn..

Je kent het vast wel. Een lunch met je ene vriendengroepje, een diner met een ander clubje vriendinnen. Daarnaast nog eens de gezellige etentjes met familie en collega’s. We willen het allemaal, want het is altijd o zo gezellig en vooral altijd ook erg lekker. Maar al die etentjes ga je uiteindelijk wel voelen in je portemonnee. Nee zeggen wil ik ook nooit, want juist die leuke uitstapjes wil je niet missen. Vooral eens wat etentjes waarbij je met vrouwen onder elkaar bent en dan toch net wat andere praat hebt als wanneer de mannen erbij zijn. De gezellige etentjes begonnen toch wel erg duur te worden en wanneer je minder uurtjes bent gaan werken sinds de komst van kinderen dan kun je het ook niet meer elke maand eraan uitgeven. Nu ben ik natuurlijk lang niet de enige met dit probleem en toen hebben we de etentjes thuis georganiseerd.

Met een vriendinnenclubje van 4 vrouwen rouleren we steeds bij wie we het houden, maar we doen ook steeds wat anders. De ene keer hebben we een diner, soms een high tea, een luxe ontbijtje en deze keer was het mijn beurt om een heerlijke brunch te verzorgen. We zorgen er altijd voor dat we dan tijdens het eten niets te kort komen en eens lekker uitpakken. Niet op de calorieën letten, maar gewoon eens even lekker genieten. Van het samenzijn, maar natuurlijk ook van al het lekkers op tafel. We zijn zo toch weer regelmatig samen maar zo scheelt het een hoop geld. Want waar je normaal 1x van uit eten gaat kun je nu 4x heerlijk genieten en toch ook echt lekker eten. Gezelligheid maak je ook zelf en daar hoef je ook echt niet perse voor naar een restaurant.

20170218_131348

Niet alleen in dit vriendinnenclubje doen we dit, maar we hebben ook nog een ander groepje met wie we dit wel eens doen. Dan bespreken we een thema voor een avond, denk aan Italiaans, Tapas, Indisch enzovoort en dan bereid ieder stel 2 gerechten. We nemen het dan allemaal gezellig mee en hebben zo weer een heerlijk gevulde tafel. De voorpret vind ik zelf ook altijd wel heel erg leuk. Ik ben dol op koken en nieuwe gerechten en hapjes uitproberen. Ik kan uren heerlijk recepten gaan zoeken en uitwerken. Dat is voor mij echt genieten. Nu is bij ons niet iedereen echt van het koken, en gewoon iets uit de winkel meebrengen mag natuurlijk ook gewoon. Want we willen wel dat het voor iedereen leuk blijft. Zo hebben wij heel wat dagjes in het jaar met heerlijk eten en gezelligheid zonder dat je het voelt in je portemonnee.

20170218_131405

Deze keer had ik voor de brunch zelf niet zo heel veel hapjes zelf bereid. Het zat wel in de planning. Maar mijn vriend moest last-minute gaan werken en de kleine meid werd ook nog ziek. Dus tussen de drukte in was er weinig tijd om veel hapjes zelf te kunnen maken. Maar dar mocht de pret niet drukken. Uiteindelijk is het toch een zeer geslaagde brunch geworden.

20170218_131412

De tafel gezellig dekken maakt de sfeer vaak al goed. Ik houd er bijvoorbeeld erg van om alles mooi klaar te leggen op etagères in plaats van alles alleen op borden te leggen. Dat oogt vaak meteen wat gezelliger. Deze etagères waren natuurlijk niet allemaal van mijzelf. Deze heb ik weer geleend bij familie en de pannetjes om de soep in op te dienen heb ik ook geleend van mijn moeder.

20170218_131355

Veel mensen denken vaak dat ze veel zelf moeten kopen, ten eerste kost het handen vol met geld en ten tweede moet je het ook allemaal in je huis stallen, terwijl je bepaalde dingen maar 2x per jaar zal gebruiken. Wij zijn bij ons in de familie er heel makkelijk in. Iets wat iemand al heeft hoeft een ander niet meer te kopen. We lenen het allemaal fijn aan elkaar uit en zo houden we allemaal wat meer geld ( en ruimte) over. Wij zeggen altijd wie niet rijk is moet vindingrijk zijn.

3 thoughts on “Gezelligheid hoeft niet altijd duur te zijn..

  1. Pingback: Budgettip: Organiseer gezellig een kledingruilmiddag (met high-tea) – Thuisleven.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s