Aromatherapie: Iedere mama kan toveren

Linda~ Als ouder wil je natuurlijk vaak het beste voor je kind, vooral wanneer ze zich niet lekker voelen of wanneer ze last hebben van kwaaltjes. Vorig jaar kreeg ons zoontje Lucas (toen 2 jaar) ’s nachts last van een flinke kroepaanval. Helaas valt er aan kroep vaak weinig meer te doen dan het zo rustig mogelijk uit te zitten en te stomen. Ik ging eens verder kijken want er zou toch wel iets moeten zijn wat we zouden kunnen doen om het voor ons zoontje zo aangenaam mogelijk te maken. Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij Marcia Korenhof van Aromakids. Marcia heeft zich gespecialiseerd in Aromatherapie voor baby’s, kinderen en zwangeren. Daarnaast heeft ze een docentenopleiding gevolgd voor kinderyoga en een opleiding voor Kinder(op)voedingscoach. Kinderaromatherapie is in Nederland nog niet heel erg bekend en daarom wil Marcia zo veel mogelijk mensen kennis laten maken hiermee. En aangezien ik inmiddels al wat producten van haar in huis heb laat ik jullie graag mijn mening en ervaringen hiermee weten.

11959971_884856748216801_6325453543581344804_n

Het meest opvallende en nuttige product van Marcia vind ik haar boek “Mama’s Toverboek”. Eerlijk is eerlijk, dit zou eigenlijk standaard in een kraampakket moeten zitten vind ik. Dit omdat er zoveel nuttige tips in staan om kwaaltjes te verhelpen of verlichten. Niet alleen bij kinderen, maar ook bij volwassenen. In dit boek deelt Marcia 50 recepten en tips met je voor meer gezondheid en geluk voor zowel ouders als kinderen. Er worden veel voorkomende kwaaltjes besproken zoals buikpijn, slaapproblemen verkoudheid en daar heeft ze tovermiddeltjes voor die ze met je deelt. Ook bespreekt ze welke bestanddelen je aantreft in essentiële oliën en meer achtergrondinformatie over aromatherapie. Marcia heeft de duidelijk spelregels voor de essentiële oliën voor je op een rijtje gezeten deelt haar favoriete oliën met je.

Ikzelf heb zoals ik al zei heel veel aan het boek gehad onder andere voor de pseudokroep van ons zoontje. Daarnaast gebruik ik regelmatig de tips uit het boek als hier in huis weer eens verkoudheid heerst. En die komt helaas regelmatig terug met dat wisselende weer alleen zijn ze er tegenwoordig snel weer vanaf onder andere door Mama’s Toverboek 😉 Voor mezelf heb ik het boek er al een paar keer met positief resultaat bij gepakt voor mijn menstruatiepijn, keelpijn, hoofdpijn en voor mijn weerstand in verband met mijn ziekte van Addison (maar daar heb ik het nog wel een andere keer over). Mijn zus Chantal heb ik al kunnen helpen met tip aangezien zij regelmatig last heeft van haar hooikoorts. Daarnaast heeft zij veel aan het boek gehad toen haar dochtertje darmkrampjes had en nu de tandjes door gaan komen. Zoals je tot nu kunt lezen is het boek zeker een aanrader.

Naast dit geweldige boek is ook onze tweeling van 3 jaar fan van Aromakids. Zij hebben namelijk allebei voor hun 3 verjaardag een aromaknuffel gekregen. En aangezien het een tweeling betreft heb ik bewust gekozen om voor allebei hetzelfde exemplaar te kiezen. Aangezien zij dol zijn op lieveheersbeestjes was de keuze voor mij niet moeilijk en hebben zij die dus toen allebei een gekregen waar zij al veel lol aan hebben beleefd. De knuffel is een echte toverknuffel waar ze dol op zijn. Hij kan namelijk op meerdere manieren gebruikt worden. Als eerste kan hij gebruikt worden als “gewone”knuffel-knuffel om mee te slapen. En dat gebeurt hier dan ook elke avond aangezien het een van hun favoriete vriendjes zijn. Daarnaast kan de knuffel je lekker opwarmen als je ziek bent. Je hoeft ze maar even in de magnetron te leggen en daarna blijven ze zeker 1 a 2 uur lekker warm. Dit hebben wij trouwens ook gedaan toen het afgelopen winter zo hard gevroren had. De kinderen vonden het dan heerlijk om lekker tegen de warme knuffels aan te kruipen. Nadat ze warm gemaakt zijn komt er een heerlijke geur vrij. Eventueel kun je nog wat druppels essentiële olie erop druppelen om je kindje lekker te laten slapen. En als laatste kan je de knuffels ook in de vriezer leggen zodat hij daarna verkoeling brengt. Dus deze knuffelige vriendjes zijn echt multifunctioneel en in allerlei uitvoeringen te verkrijgen dus er is altijd wel een vriendje die je kindje leuk vindt.

Kortom, ik ben groot fan van Marcia en Aromakids en ik raad jullie dan ook allemaal om eens een kijkje te nemen op haar website. Hier kun je meer informatie vinden over aromatherapie voor kinderen en evt voor jezelf. Mijn familie en ik hebben er al heel veel baat bij gehad en hopelijk helpt het voor jullie ook.

http://www.aromakids.nl/

10366197_818462518189558_9072971913725459044_n

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen *

 

5 thoughts on “Aromatherapie: Iedere mama kan toveren

  1. Pingback: Aromatherapie, een wereld van verschil | Lifestyle Mommy's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s