Open Dag Elkerliek Ziekenhuis 2017

Linda ~ Vanmiddag zijn we gezellig met onze tweeling naar de open dag van het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond geweest. Ik probeerde er vorig jaar al naartoe te gaan maar door een drukke agenda was ik het helaas vergeten. Dit jaar hebben we het dan ook goed in de agenda gezet met herinneringen want dit wilden we onze kinderen natuurlijk niet onthouden. Zodra we vertelden waar we naartoe gingen waren ze al razend enthousiast.

17379997_722980284542568_1017483904_o

In het Elkerliek was vandaag zoveel leuks te zien en te beleven voor kinderen maar ook voor volwassenen. Aangezien de kinderen dol zijn op de ambulance zijn we als eerste daar gaan kijken. We moesten een tijdje in de rij staan maar toch was het best gezellig om daar met z’n allen te wachten. Iedereen was geduldig en in een vrolijke bui ondanks de regen dus dat scheelde. Eindelijk was het dan zo ver dat ze in een echte ambulance mochten zitten. Hun hartslag werd gemeten en ze kregen allebei een mooie bouwplaat mee om zelf een ambulance te knutselen dus dat zullen we deze week dan gaan doen. Overal in het ziekenhuis was gratis koffie, thee, ranja en water te krijgen dus dat was heel goed geregeld.

17408517_722984264542170_1049549246_o

Vervolgens zijn we naar de kapel gegaan op het terrein van het ziekenhuis. Daar waren de meeste activiteiten voor kinderen te vinden. Je kon het zo gek niet maken of de activiteit was er. Een clown maakte leuke balloncreaties, je kon er dokter Bibber spelen of je kon een  blauw oog of snee laten grimeren die bijna echt leek. Kortom daar stond een flinke rij want hoe stoer is dat om je gewond te laten lijken. Wij besloten aan te sluiten bij de poppendokter want Beer en Beer, de knuffels van de tweeling, waren ineens zo ziek. Beer van Lucas had hoofdpijn en Beer van Eva had pijn aan zijn armpje. Beide beren mochten dan ook een rondje door de MRI want er moest toch wel een goede diagnose gesteld worden. De artsen keken er naar en Lucas en Eva mochten assisteren met het knippen van het gipsverband en een pleister plakken. We hebben daar nog mooie kleurplaten meegekregen om thuis in te kleuren. Voor de kinderen die wilden waren er gedurende de dag een paar dansworkshops.

17380150_722984237875506_1561167844_o

In het ziekenhuis zelf was ook nog van alles te doen. Wijzelf zijn naar de apotheek gegaan waar de medicatierobot in plaats van medicijnen vandaag rozijntjes serveerde. Dat vonden alle kinderen natuurlijk vreselijk 😉 Voor ons was dit het einde van de open dag aangezien wij wat later op de middag waren gegaan maar er was nog veel meer leuks te doen. Je kon bijvoorbeeld een kijkje nemen in de keuken waar de kinderen een eigen toetje konden versieren en opeten. Of je kon een rondleiding doen bij de wasserij. Kinderarts Mijke Breukels liet op de kinderafdeling zien wat er te doen is aan de allergie van je kind. En bij de afdeling oogheelkunde draaide een film over een staaroperatie en kon je een fundusonderzoek (netvliesfotografie) laten doen. Op de eerste verdieping kon je in de gipskamer een stukje van je arm laten gipsen en je kon een kijkje nemen in het nieuwe Geboortecentrum. Op de tweede verdieping kreeg je een rondleiding door het operatiecomplex van de operatiekamers en daarna je kon een kijkje nemen op een kamer van de Intensive Care. Bij de afdeling Cardiologie kon je een inspanningstest doen op een fiets, een echo van een hart zien en je bloeddruk laten meten. De Hartbewaking en Eerste Hart Hulp bevonden zich op de derde verdieping. Hier kon je het zuurstofgehalte in je bloed laten meten en je bloeddruk. En op de vierde verdieping kon je een kijkje nemen bij de afdeling Oncologie om uitleg te krijgen over hoofdhuidkoeling en het infuussysteem.

Tussen het Elkerliek en de nieuwe locatie Vitaliek reed een ouderwetse bus om bezoekers op en neer te rijden aangezien op deze locatie ook nog van alles te doen was. Bij de bloedafname kon je je glucose in je bloed laten meten en bij het Sport Medisch Adviescentrum kon je je lengte, gewicht, vetpercentage en longfunctie laten meten. De kinderen konden bij de fysiotherapie oefeningen uitvoeren.Verder kon je nog een kijkje nemen bij de Verloskundigenpraktijk De Uiver en een quiz spelen op de Braintrainer of een parcours doen met obstakels.

Het was jammer dat we niet alles hebben kunnen doen maar dat is voor ons meer reden om volgend jaar op tijd te gaan zodat we nog meer kunnen zien en beleven met de kinderen. Ik zou zeggen hou het voor volgend jaar in de gaten want deze open dag is een dag die je zeker niet wilt missen. Ook met leuke dingen weggeven waren ze vandaag zeker niet flauw. De kinderen kregen een lippenbalsem, kleurplaten en een bouwplaat. Wij als volwassenen kregen een pen en een superhandig tasje voor in onze handtas wat ook nog eens goed is voor het mileu. Wij hebben ons vandaag zeer goed vermaakt en kijken dus zeker uit naar volgend jaar.

17379910_723001824540414_734889633_o

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s