Kijk in de stal 2 april 2017

Linda~ Vanmiddag zijn we gezellig met ons gezin en vrienden naar Maarheeze gegaan voor een kijkje in de stallen bij Melktap Maarheeze. Het beloofde een mooie, zonnige dag te worden dus dat was dan al een pluspunt. Door onze vrienden werden we uitgenodigd om met ze mee te gaan en aangezien onze tweeling dol is op boerderijen en allerlei dieren konden we dan ook geen nee zeggen.

Zodra we aankwamen bleek al dat het zeer de moeite waard zou zijn aangezien het een gezellige drukte was. Niet dat je elkaar in de weg liep, maar iedereen was vrolijk en had er uiteraard veel zin in. Er stonden verschillende kraampjes met producten die verkocht werden en je kon ze ook eerst even proeven. De kinderen wilden wel de verse vanillevla proberen dus dat gingen we eens even proeven. Oh oh, wat was de heerlijk. Het was echt lekker en vol van smaak. Dat konden ze dan ook zeer zeker waarderen, de boefjes. Hieronder kun je zien welke producten ze verkopen, een waar feest is dat.

Een stukje verder konden ze tussen een partij hooibalen zitten om lekker te knuffelen met konijntjes of met kalfjes die er naast lagen. Het was zo’n schattig gezicht, al die kindjes die stuk voor stuk lief met de diertjes aan het kroelen waren. Een enkeling hield niet van de beestjes maar zij konden zich dan weer flink vermaken op het springkussen. Op het terrein stonden ook nog verschillende tractortjes en loopfietsjes waar de kinderen op rond konden rijden. De iets grotere kinderen konden een ritje op een pony maken, dus voor iedereen was er wel wat te zien en te doen op de boerderij. Er was een bar en een frietkar, dus ook qua eten en drinken kwam je vanmiddag niets tekort.

En dan waren er nog de koeien zelf. Op het hele terrein waren verschillende stallen waar je een kijkje kon nemen. Je kon de koeien aaien en zelfs voeren. Dat laatste vond de tweeling helemaal geweldig. Ze hebben wat kilometers gemaakt met het heen en weer sjouwen voor de koeien. Schrik hadden onze twee ondernemers duidelijk niet. Op een enkel ongelukje na waarbij een koe een soort van kopstootje gaf aan zoonlief die daardoor wat uitgleed. Hij schrok er even van maar ging bijna meteen weer verder alsof hij niet gestopt was. Uiteindelijk was het grote moment daar: de koeien mochten eindelijk de wei in. En op dat moment moest de tweeling natuurlijk plassen hahaha. Vantevoren hadden we het nog gevraagd maar dat was niet nodig. Logisch 😉 Gelukkig waren we nog op tijd terug om de “koeiendans” te zien. Al met al was het dus een zeer geslaagde middag geweest voor iedereen. Bedankt voor de leuke middag, Melktap Maarheeze. Groetjes van boertje Lucas & boerinnetje Eva

17759148_730871960420067_1757684057_o

Klik hier voor de website van Melktap Maarheeze

3 thoughts on “Kijk in de stal 2 april 2017

  1. Pingback: Uitstapjes naar de boer regio Eindhoven – Thuisleven.com

  2. Pingback: Van biggetjes knuffelen tot Ibiza markt | Lifestyle Mommy's

  3. Pingback: Op naar de boer, de leukste uitjes op een rij! | Lifestyle Mommy's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s