Help! Mijn kind wil niet drinken..!

Chantal~ Mijn dochtertje van 10 maanden is een ontzettend goede eter. Alles wat ik haar geef eet ze op. Vaak heeft ze ook helemaal geen rem. En wordt ze vooral erg boos als ze niet meer krijgt. Wat kan ze dan lekker zitten mopperen. Heerlijk om haar zo lekker te zien smullen.

Maar helaas is het met drinken een heel ander verhaal. Haar melkflessen drinkt ze gelukkig wel nog leeg. Dat vind ze nog steeds erg lekker. Maar aangezien ze zo goed eet kunnen we haar natuurlijk niet nog steeds 4 flessen voeding geven want dan heeft ze binnen de kortste keren overgewicht.

difrax

Bij het consultatiebureau hebben we een paar maandjes geleden het probleem ook al besproken. Zij gaven toen de tip om met lepeltjes haar water te laten drinken. Maar nee hoor. Dat vind ze echt helemaal niets. Zodra ze water proeft laat ze het meteen weer uit haar mondje lopen. In de winter had ze nog wel genoeg aan het vocht wat ze met de flesvoeding binnen kreeg. Maar als straks de zomer eraan komt zal ze toch wat meer vocht binnen moeten krijgen. Ook thee vind ze niet lekker.

Vorige week was mijn meisje heel erg ziek. Ze had een flinke luchtweginfectie met hele hoge koorts en flinke diarree. Dit betekende dat mijn meisje meer vocht binnen zou moeten krijgen dan waar ze normaal genoeg aan heeft. Maar hoe zou ik dat gaan aanpakken met een baby die absoluut niet wil drinken. Het volgende hebben wij zelf gedaan en deze tips deel ik dan ook graag met jullie.

Bij de flesvoeding voegen wij extra water toe.

Wij doen meestal 10 a 20 cc extra water toevoegen aan alle flessen. Maar let wel op! Dit werkt alleen als je kindje de flessen goed leegdrinkt. Voor kinderen die de flessen niet goed leegdrinken doe dit dan niet, want de voeding wordt hierdoor verdunt en dan loop je risico dat je kindje te weinig voeding binnen krijgt. Wij hebben dit besproken met het consultatiebureau en zij staan volledig achter deze tip.

Fruit geven waar veel sap in zit

Wij geven vaak fruit waar veel sap (en dus vocht) in zit. Denk aan een heerlijk sappige peer. Maar straks in de zomer ook lekker meloen

Smullen van komkommer

De meeste kinderen vinden komkommer erg lekker en laat deze nou net voor 94 tot 96 procent uit vocht bestaan.

Smullen van waterijsjes

Een alternatief voor de iets grotere kindjes. Geef ze op een warme dag lekker waterijs. Daar zeggen ze echt geen nee tegen.

Biologisch Diksap

Ik zelf ben er geen voorstander van om zo jong al echte ranja te geven. Voor een keertje is het natuurlijk niet zo erg. Bijvoorbeeld op een feestje. Maar voor elke dag vind ik het toch een ander verhaal. Ik geef mijn dochtertje Biologisch diksap. Ik leng het aan met water, maar dan wel dat er erg miniem diksap in zit. Eigenlijk dat er net een smaakje aan het water zit.

diksap

Je kunt zelf ook vers fruitsap maken. Door vers fruit in stukjes te snijden en aan een kan met water toe te voegen. Laat het een paar uurtjes staan zodat de smaak van het fruit in het water getrokken is. En smullen maar. Niet alleen voor de kinderen lekker maar ook erg lekker voor jezelf op een hete zomerdag.

Advertenties

6 thoughts on “Help! Mijn kind wil niet drinken..!

  1. Misschien is ze zo voorlijk dat ze het al zelf wil? hier dronken ze met 10 maanden al uit een tuitbeker en met 1 jaar gewoon uit een gewone beker, gewoon helemaal zelf met misschien wat geknoei maar het ging wel….En toen onze oudste zoon ooit eens vanwege een buikgriep bijna uitgedroogd was zei de kinderarts: wat vind hij lekker, geef hem dat zoveel mogelijk (waar vocht in zat) en dat waren fruithapjes…

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s