Oertijdmuseum, een spannend dagje uit!

Linda~ Vandaag gingen we gezellig met vrienden en hun kinderen een dagje weg. Alleen wat is nou een leuk uitje voor alle kinderen aangezien we zowel jongens als meiden in hebben? Mijn vriendin kwam met het geweldige idee om naar het Oertijdmuseum in Boxtel te gaan. We hadden er allebei wel leuke verhalen over gehoord maar niemand van ons was er al eens geweest. Aangezien zowel de jongens als de meiden (in de leeftijd van 3 tot 5) helemaal dol zijn op dino’s moest dat geen problemen opleveren. Dus hop in de auto en naar het museum.

Zodra we bij het park aan kwamen zagen we al verschillende dinosaurussen verspreid staan dus onze dochter werd al helemaal enthousiast. Haar tweelingbroer vond de autorit blijkbaar al vermoeiend hoewel hij meteen wakker was bij het zien van de dino’s. Bij de ingang stond namelijk al een geweldig grote Tyrannosaurus Rex. Dat was erg indrukwekkend vanwege de grootte van het dier. Hierdoor leek hij al helemaal levensecht. Na veel “oh”, “ah” en “mama kijk!” konden we dan eindelijk verder lopen naar de kassa om vervolgens de rest van het park te gaan kijken.

Het park was ruim 2 hectare groot en er was dan ook heel veel te zien en te doen voor de kinderen. Overal stonden verschillende dinosaurussen, er waren zelfs levende dieren zoals kippen, hanen, parelhoenders te zien die de aandacht van de kinderen trok. Het mooie was dat sommige dinosaurussen echt bewogen en konden brullen. Dat werd door de kinderen zeer zeker gewaardeerd. Natuurlijk was er ook gedacht aan fotomomentjes want door het park heen kon je als kind in de bek van een dino kruipen om zo te doen alsof je werd opgegeten door de dinosaurussen. Het was overigens heel leuk om te zien dat het vooral de vaders en ooms waren die de kinderen zo op de foto wilde zetten. En overal deden de kinderen volop mee met dat spel. Verder waren er verschillende speeltuintjes door het park heen waar ze vooruit konden en wat echt heel erg leuk was gedaan was dat de kinderen zelf archeoloog konden spelen. Er lagen een paar “zandbakken” met grote fossielen in het park waar de kinderen zelf met een afwasborstel de fossielen op konden graven en schoon konden maken. En dat moest natuurlijk even uitgetest worden.

Naast een park buiten was er binnen ook nog van alles te zien en te doen. Er was een tentoonstelling van fossielen, er was een filmzaal en je kon naar boven om zo nog beter de geraamtes van gigantische dinosaurussen te zien. Voor de mensen die nog een herinnering wilde aan de leuke dag of gewoon iets leuks wilde kopen is er veel leuks te koop in de winkel bij het museum. Je vindt er fossielen en mineralen, maar ook sieraden en knuffeltjes.

Hieronder vindt je wat praktische informatie over het park:

 Openingstijden Museum/Tuin

dinsdag t/m zondag
10.00 – 17.00 uur
 

 

 
 
MAANDAG GESLOTEN tenzij hierboven anders vermeld
Voor scholen en groepen zijn er, in overleg, eventueel wèl mogelijkheden buiten de reguliere openingstijden. Mail of bel (0411-616861) voor mogelijkheden en reserveringen.
Prijzen

Volwassenen € 9,00         Kinderen (3 tm 11 jaar) € 6,00

Website van Oertijdmuseum
Zo komt u bij het Oertijdmuseum.

route

    

      Adres:
Oertijdmuseum

Bosscheweg 80
5283 WB  BOXTEL
T 0411 – 61 68 61

 

 ZONETAXI: 0900-6798294

Taxi: (0411) 631808
Buurtbus: (0411) 674272

1526276_779648835436123_6610747781047551892_n

Advertentie

10 thoughts on “Oertijdmuseum, een spannend dagje uit!

  1. Pingback: Dino’s vangen in Boxtel, wie durft? – Thuisleven.com

  2. Pingback: Dino’s vangen in Boxtel, wie durft? | Lifestyle Mommy's

  3. Pingback: Recensie “Het dinosaurus boek” | Lifestyle Mommy's

  4. Pingback: Recensie “De wereld van de dinosaurus” | Lifestyle Mommy's

  5. Pingback: Recensie “Bouw je eigen geschiedenismuseum” | Lifestyle Mommy's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s