Fieperdepiep Festival: een vrolijke theaterbelevenis voor het hele gezin (2+)

Linda~ Afgelopen 17 maart had ik kaartjes gekregen om gezellig met ons gezin op 19 maart naar de theatervoorstelling Pim & Pom te gaan. Een leuke voorstelling over de twee bekende poezen naar het verhaal van Fiep Westendorp die samen de leukste avonturen beleven. Helaas bleek op 19 maart dat een van de spelers ziek was. Waar mensen werken kunnen mensen ziek worden dus dat kan gebeuren. Wel zou er bij Theater het Speelhuis alles opgebouwd zijn waardoor de kindjes toch nog veel plezier konden hebben in een soort kunstgalerie voor kinderen. Toen we bij het theater aankwamen bleek er niks gelogen want het was fantastisch. De ruimte was prachtig ingedeeld en de kinderen konden zich helemaal uitleven. Alles was tot in detail uitgewerkt. De hele zaal stond vol met ezels, met papier en potloden waarmee ze zich konden laten gaan en hun mooiste creaties konden maken. Er waren kleine kruiwagens, bloemen op stokjes die ze konden planten en verplanten, kussentjes in de vorm van blaadjes. Het was echt zo leuk om te zien. En, wat onze dochter het leukst vond, er lagen hele grote poezenmanden verspreid door de zaal. Ze heft er ruim driekwartier lekker op haar gemak in gelegen om de andere kinderen eens te observeren en gewoon eens rustig rond te kijken. Ik zou bijna zeggen: doe mij 1 of 2 van die poezenmanden voor thuis hihi.

18159292_743621999145063_1475063255_o

Maar… ook voor ons zoontje was er van alles om zijn middag helemaal af te maken. Er stond namelijk een echte grote, rode, dubbeldekkerbus. Zoonlief had het niet meer. Een echte rode bus, en hij mocht er in. Hij mocht er echt in. Toch nog even vragen: mocht hij er echt in? Ja schat,  ga maar kijken. Dus de tweeling klom allebei zo vlug mogelijk de bus in. Er was van alles te doen, van mooie kleurplaten kleuren tot in het doolhof lopen en spelletjes spelen op een tablet. En het mooiste van alles.. ze kregen een kaartje en mochten een ritje maken in de bus. Dat was het hoogtepunt van hun middag. Iedereen die we kennen moest het horen en de foto’s van mama zien. Want ze waren heel ver gaan rijden met de bus 😉 Uiteindelijk toen we weer naar huis gingen vonden ze het wel zielig dat Pim (of Pom) ziek was, want ja wie was het nou? En hadden ze dan eigenlijk niet een tekening moeten maken? We hebben de kinderen uitgelegd dat de show verplaatst was en dat we no een berichtje zouden krijgen wanneer de show door zou gaan en Pim & Pom allebei weer beter waren.

18159598_743621995811730_660400855_o

Afgelopen zondag was het dan zo ver.. we gingen naar de show van Pim & Pom. Dit keer in het parktheater in Eindhoven. Toen we aankwamen viel natuurlijk als eerste de bus weer op. De dag van de kinderen was alweer goed begonnen dus hop naar binnen. Ook hier zag het er binnen weer zo leuk uit. Ondanks dat we er eigenlijk al een keer geweest waren waren de kinderen nog altijd even enthousiast over alles. Ze renden van het een naar het ander en wisten niet of ze wilden gaan tekenen of toch weer me de kruiwagentjes rondlopen. De show zelf was een heel vrolijke show vol vrolijkheid en muziek. Het decor was ook voor jonge kinderen heel herkenbaar en ze werden volop uitgenodigd om gezellig mee te doen. Iedereen in de zaal en op het toneel had goede zin en dat was merkbaar aan de sfeer die er hing. Het was groot feest en iedereen deed gezellig mee, zowel de kinderen als de volwassenen. Na de voorstelling gaven Pim & Pom nog een afterparty en konden de kinderen met ze op de foto. Kortom, als je de kans hebt om aan kaartjes te komen is het zeker een aanrader om naartoe te gaan.

18120016_743621992478397_1355113237_o

Hier vind je de speellijst en kun je zien of er nog tickets te krijgen zijn.

En op de website van Theaterbureau Vanaf 2 kun je meer theatershows vinden voor het hele gezin. Heb jij nog leuke tips?

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we kaartjes ontvangen *

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s