Bevrijdingsdag, wat houdt het eigenlijk in?

Linda~ Aankomende vrijdag 5 mei is het weer Bevrijdingsdag. Een dag die voor velen gezien wordt als “normaal”. Het hoort er bij en we doen er aan mee zonder dat iedereen weet waar deze dag eigenlijk voor staat. Vandaar dat ik het even naar voren haal voor degene die dat niet weten.

“Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven. We vieren dat we in 1945 bevrijd zijn van de Duitse bezetting in Europa en de Japanse bezetting in Azië. Dat er een eind kwam aan de Tweede Wereldoorlog vol geweld en onderdrukking. 5 mei is ook een dag om ons te bezinnen op het belang van vrijheid en ons te realiseren dat vrijheid kwetsbaar is. Voor de vrijheid in Nederland hebben velen gevochten en zelfs hun leven gegeven. Op de Bevrijdingsfestivals staan we samen stil bij dit gegeven, tijdens verschillende momenten en activiteiten. Om te vieren dat we vrij zijn, en om steun te betuigen aan hen die dat niet zijn.” Bron: Bevrijdingsfestivals.nl

Onze vrijheid vieren we met verschillende festivals door het hele land. Hieronder zal ik er een aantal voor jullie op een rijtje zetten zodat je ziet wat er allemaal te doen is zo her in der in het land. Waar mogelijk plaats ik de link erbij voor extra informatie.

Wat betekent Bevrijdingsdag voor jou, en ga jij het vieren? Ik ben benieuwd naar je verhaal.

Header_2.png

 

Advertenties

2 thoughts on “Bevrijdingsdag, wat houdt het eigenlijk in?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s