Risotto met doperwtjes voor je baby/dreumes..

20170504_165239.jpg

Chantal~ Tess wordt 19 mei alweer 1 jaar. Dat betekend dat ze bijna geen baby meer is en dat ze bijna met de pot gaat mee-eten. Tussen de 10 en 12 maanden gaan kindjes al steeds meer verschillende dingen eten en steeds met meer structuur. Je hoeft het dan ook niet meer helemaal fijn te maken met de keukenmachine of staafmixer. De maaltijden kun je voortaan lekker gaan prakken en/of klein snijden. Ik wil Tess laten kennis maken met zoveel mogelijk verschillende smaken. Vanavond kreeg Tess voor het eerst Risotto met doperwtjes. Wat zat ze er lekker van te smullen en daarom wil ik graag met jullie delen hoe ook jullie deze lekkere maaltijd kunnen maken voor jullie kleintje. Met een aantal kleine aanpassingen in het gerecht kun je er zelf ook heerlijk van smullen.

Ingrediënten voor 1 portie:

  • 1/2 eetlepel olie
  • 1/2 sjalotje
  • 20 gram risottorijst
  • 1/4 theelepel Italiaanse kruiden
  • 125 ml heet water
  • 50 gram doperwtjes uit de vriezer (vers kan natuurlijk ook)

Voor het bereiden van het gerecht heb ik een steelpannetje gebruikt met een dikke bodem. Doe de olie in de pan en fruit het sjalotje. Daarna voeg je de rijst en Italiaanse kruiden toe. Schenk het hete water erbij en voeg als laatste nog de doperwtjes toe. Breng de rijst aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes koken zonder deksel. Schep de rijst regelmatig om en voeg indien nodig nog wat heet water toe. Eventueel kun je de Risotto  nog fijn prakken.

Met een paar aanpassingen is de Risotto voor de rest van het gezin ook erg lekker om te eten. In plaats van het hete water gebruik je bouillon voor wat extra smaak. En als de Risotto klaar is kun je er nog wat geraspte kaas doorheen scheppen. De hoeveelheid  ingrediënten kun je natuurlijk aanpassen aan de hoeveelheid personen die mee eten aangezien deze ingrediëntenlijst voor een baby/ dreumes is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s