Spinners, leuk en leerzaam! Tips van Juf Anke..

Linda~ De laatste weken is er weer een nieuwe hype op het gebied van speelgoed. De Fidget Spinner. Je kunt geen tv aanzetten, internet of folder openen zonder dat je ze tegen komt. Bijna elke winkel heeft ze inmiddels (even) op voorraad want in een flits zijn ze steeds weer uitverkocht. Voor de mensen die niet weten wat spinners zijn zal ik het even uitleggen. Eigenlijk is de spinner bedacht voor kinderen die moeite hebben met stilzitten en die veel friemelen. Dit speeltje voorkomt vaak dat een kind met een pen zit te klikken of bijvoorbeeld steeds op de stoel wiebelt. Je houdt de spinner in het midden vast tussen duim en wijsvinger. Vervolgens geef je met een andere vinger een draai aan de spinner waardoor deze een zoemend geluid maakt. Inmiddels zijn de spinners er in vele kleuren, maten en verschillende materialen. Er zijn zelfs speciale edities met LED-lichtjes of Glow in the dark. Ook heb je met verschillend aantal bladen om ze zo nog stoerder te maken.

Helaas is het zo dat bij een heleboel scholen de Spinners al verboden zijn omdat ze voor teveel afleiding zou zorgen bij de leerlingen. Nu is het zo dat ze juist heel goed ingezet kunnen worden in het onderwijs. En dat deelt Juf Anke graag met ons zodat er meer kinderen baat bij hebben. Zij heeft namelijk samen met haar collega Juf Els 20 suggesties onder elkaar gezet waarbij je de spinner kunt gebruiken voor leuke, maar wel leerzame activiteiten.

Hier kun je de werkbladen met activiteiten voor spinners downloaden

spinners ideeen kleuters (1).PNG

Bron: JufAnke

Naast de rage van de spinners speelt Juf Anke ook in op de hype van de spaaractie van Albert Heijn: Spaar ruimtevaart kaartjes! Bij dit thema geeft ze weer leuke lesideeën voor kleuters, geeft tips voor prentenboeken die aansluiten bij het thema ruimtevaart, liedjes, knutselideeën en zijn er downloads die aansluiten bij dit thema.

Hier vind je tips met betrekking tot het thema ruimte van Juf Anke.

18485312_1404416546287839_7669451658547911758_n

Bron: JufAnke

Dit was nog lang niet alles aangezien je op de website van Juf Anke veel meer thema’s kunt vinden voor kleuters maar ook voor leerlingen uit groep 3, 4 en 5. Het is dus zeker de moeite waard om daar eens op je gemak rond te kijken. Wist je namelijk dat je er ook hele leuke tips kan vinden met betrekking tot vaderdag en moederdag? 😉 Kortom, en ik blijf het zeggen, neem gauw een kijkje op de site van JufAnke.nl

banner lesidee kleuters.png

Wist je trouwens dat….?

“Het draaischijfje werd in 1993 bedacht door de Amerikaanse Catherine Hettinger als bezigheidstherapie voor haar dochter. Het werd toen redelijk verkocht. Nadat het patent was verlopen werd het idee ruim twintig jaar later opnieuw geïntroduceerd. Nadat het friemelspeeltje in Amerika een rage was geworden sloeg het in 2017 over naar Europa. In 2017 bereikte de fidgetspinnerrage een hoogtepunt in Nederland en Vlaanderen. Het speeltje werd door sommige scholen in de ban gedaan toen het gebruik ten koste ging van de lessen. Hettinger had inmiddels het patent op de handspinner laten verlopen, omdat ze in 2005 het bedrag voor het verlengen van het octrooi niet kon betalen” Bron: Wikipedia

Advertentie

7 thoughts on “Spinners, leuk en leerzaam! Tips van Juf Anke..

  1. Wat een leuke tips! Ga er zeker een paar gebruiken voor mijn zoon die nu bezig is met letters, woorden, tellen en rijmen. We hebben de spinner alleen nog niet. Ben benieuwd hoe hij het gaat vinden!

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: De kinderen testen de nieuwe rage Twiddle uit | Lifestyle Mommy's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s