Uit-tips: Juni Watermaand met leuke activiteiten in Laarbeek en Helmond

Linda~ Al sinds 2009 wordt Juni Watermaand georganiseerd door Gemeente Laarbeek en zij organiseren dan een flink aantal activiteiten die in het teken staan van water. Sinds 2 jaar heeft ook de gemeente Helmond zich hierbij aangesloten. Doordat het de afgelopen jaren een groot succes was hebben de gemeenten dit jaar besloten om samen te werken. Hieronder zal ik een aantal van deze activiteiten benoemen die zeker de moeite waard zijn om naartoe te gaan.

Zaterdag 3 juni en zondag 4 juni: Drakenbootfestival – Helmond

Dit weekend staat het kanaal in het centrum van Helmond in het teken van deze indrukwekkende sport op het water. Volgens eeuwenoude Chinese tradities strijden origineel uitgedoste teams tegen elkaar in echte drakenboten. Het tromgeroffel van het publiek bepaalt de snelheid en supporters moedigen hun team aan: het is een spannend en kleurrijk spektakel die je zeker niet mag missen!

Zaterdag strijden de teams van bedrijven uit Helmond en de regio. Zondag strijden verenigingen en clubs tegen elkaar. Het parcours van de race is 250 meter lang en bevindt zich tussen het Havenplein en Keyserinnedael. Om de 5 minuten starten 2 teams die in ongeveer 1,5 minuut naar de finish racen.

Tijdens het Drakenbootfestival zijn er verschillende muziekoptredens op verschillende podia op het festivalterrein. Daarnaast wordt voor eten gezorgd door vele food cateraars met vele smaakstijlen!

Locatie:
Kanaal Helmond Centrum

Tijdstip:
3 juni 10.30 u tot 01.00 u
4 juni 10.00 u tot 23.00 u

Meer informatie
www.drakenbootfestivalhelmond.nl

slider-website-drakenboot-7-2

Zondag 11 juni 2017: Natuurmarkt Helmond – De Warande
Helmond

Deze dag wordt in de Warande van 10.00 tot 17.00 uur op de Natuurmarkt o.a. door het IVN en Natuurtuin de Robbert aandacht besteed aan het waterleven.

Tijdstip:
11 juni 10.00 u tot 17.00 u

Locatie:
Stadswandelpark de Warande, De Kluis 1 in Helmond

Website:
http://www.derobbert.nl

Zondag 11 en vrijdag 16 juni 2017: Muziektuin Podium – Beek en Donk

Watermaandconcerten MuziektuinPodium op zondag 11 juni
Op zondag 11 juni hebben we 4 optredens voor u en we beginnen, zoals altijd, weer om 13.00 uur. Wie als eerste om 13.00uur op gaat treden is nog even een verrassing. Houd  hiervoor onze site in de gaten.
Het tweede optreden, om 14.00 uur, wordt verzorgd door de Mariahoutse liederentafel,  waarbij u gezellig  mee kunt zingen met diverse oude en bekende liedjes. Vervolgens treden om 15.00 uur Popkoor VOYSS uit Erp voor u op. Onlangs verzorgden zij nog een optreden in Paradiso in Amsterdam. Het repertoire is veelzijdig en strekt zich uit van Bon Jovi tot Chi Coltrane en recentelijk Coldplay. Kortom popmuziek van de jaren 60 tot en met nu. Om 16.00 uur wordt de middag afgesloten met het optreden van Mrs. Ippi uit Gemert. Mrs. Ippi is een band met een uitgeklede, akoestische setting.  Dit levert verrassende versies van bekende en minder bekende nummers op. De band is maar liefst drie ervaren zangeressen rijk. Zij worden muzikaal begeleidt door gitaar, contrabas, toetsen en percussie.
Deze concerten zijn, zoals u dat van ons gewend bent, gratis te bezoeken en consumpties zijn niet verplicht. Wij hopen weer vele muziekliefhebbers te mogen begroeten.Jongerenbandjes treden op in de muziektuin op vrijdag 16 juni
Al enkele jaren zijn er in de muziektuin optredens van orkesten, bands etc. deze zijn vaak qua samenstelling, muziekkeuze en uitstraling, gericht op volwassenen.

Op vrijdagavond 16 juni komt hier verandering in. Deze avond nodigen wij enkele jeugd- en jongerengroepen uit voor en spetterend optreden in de muziektuin. De optredens beginnen om 19.00 uur en duren tot 22.00 uur. Outside Humanity zal deze avond hun muzikale bijdrage leveren. Welke groepen verder hun opwachting zullen maken is nog even een verrassing. De toegang is gratis en wij nodigen alle jeugd en jongeren uit om een kijkje te komen nemen. Voor verdere info houdt de publicaties in de MooiLaarbeekkrant en onze website in de gaten.

(Bron: http://www.juniwatermaand.nl/muziektuinconcerten/)

Locatie:
Muziektuin, Koppelstraat Beek en Donk

Tijdstip:
11 juni 13.00 u tot 17.00 u
16 juni 19.00 u tot 22.00 u

Link website:
www.muziektuinpodium.nl

Voor het volledige programma verwijs ik je door naar de website van Juni Watermaand

 

juni-water-maand

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s