Uit-tip: Lekker naar de Boer – Genneper Hoeve (Eindhoven)

Linda~ Op zaterdag 17 juni en zondag 18 juni wordt er weer het evenement ‘Lekker naar de Boer’ georganiseerd. In Eindhoven bevindt zich een biologische boerderij genaamd Genneper Hoeve. Tevens is Genneper Hoeve een soort zorgboerderij: “Een deel van onze medewerkers heeft een specifieke zorgvraag. In samenwerking met zorginstelling DeSeizoenen bieden wij hen passend werk met begeleiding op maat, zodat zij op ons landgoed de mogelijkheid krijgen hun kwaliteiten optimaal te ontwikkelen en in te zetten. Zowel medewerkers met een verstandelijke handicap, een psychiatrische beperking, een autistische hulpvraag of een re-integratievraag bieden wij een plek.” 

e5d7a9e6-db6b-4bbe-9c17-1f2113459902

Wat voor soort boerderij is dit verder?
Koeien, Varkens, Kippen, Schapen, Akkerbouw, Zorgboerderij, Groenteteelt (volle grond of kas), Fruit, Kruiden, bloemen, planten, bomen of bollen, Zuivel- of kaasmakerij, Huisverkoop, Biologisch-dynamisch

Gemengd biologisch-dynamische stadsboerderij met verwerking, winkel, zorgfunctie, educatie, natuurbeheer, melkvee, varkens, legkippen en tuinbouw

Welke natuurmaatregelen vinden plaats op deze boerderij?
bijenkasten, natuurlijke hagen, stroken en bos(jes), (roof)vogelkasten, maaibeheer afgestemd op dieren en planten, paddenpoelen, rietsloten, vleermuiskasten.

Wat is er het weekend van 17 en 18 juni allemaal op deze boerderij te doen?

Voor de mensen die dit er interessant vinden wordt er op zaterdagochtend kaas gemaakt in de kaasmakerij en wordt er zondag om 12.00 een rondleiding gegeven door de boer of boerin. Beide dagen zijn er tussen 13.00 en 16.00 kinderactiviteiten zoals dieren aaien/knuffelen, tekenen/kleuren en rijdt er tussen 13.00 en 16.00 een paard en wagen door de Genneper Parken. De hele dag zijn er overigens voor de kinderen speurtochten mogelijk. Daarnaast valt er die dagen van allerlei lekkers te proeven, en geloof me, dit is zeker een aanrader! Verder worden er verschillende demonstraties gegeven, is er gezellige terras met muziek, er is een wandelroute en de boerderijwinkel is open.

BEZOEKADRES
Genneper Hoeve
Tongelreeppad 1, 5644 RZ Eindhoven

Neem een kijkje op de website van Genneper Hoeve

Je kunt Genneper Hoeve ook volgen op Facebook.

Kijk voor andere deelnemende boerderijen op de website van Lekker naar de Boer. Ga jij een kijkje nemen? En zo ja waar?

 

Advertenties

6 thoughts on “Uit-tip: Lekker naar de Boer – Genneper Hoeve (Eindhoven)

  1. Ik begeef me nog al in een boeren familie en boerenvriendengroep. Maar ik vind het leuk om een andere boerderij te bezoeken. Dit jaar zijn we alleen niet geweest. Het is voor kinderen heel leerzaam en leuk!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s