Lak door Tijn #lakdoor

Linda~ Heel veel mensen kennen Tijn nog wel van Serious Request 2016. Deze kleine stoere, maar vooral ernstig zieke knul wist de harten van iedereen te veroveren en vooral heel veel geld in te zamelen voor het goede doel. Tijn haalde meer dan 2,5 miljoen euro op tijdens Serious Request door nagels te lakken. Iedereen had het over hem en ook iedereen liet zijn of haar nagels lakken voor het goede doel. Heel even leek Nederland een grote familie zonder dat het ging om bijvoorbeeld een belangrijke voetbalwedstrijd van het Nederlands Elftal of de Olympische Spelen. Nee, Tijn wist ons allemaal te laten samenwerken voor het goede doel. En nu is Tijn terug met een nieuwe actie. Zijn laatste wens is namelijk om een behandelmethode voor kinderen met hersenstamkanker naar Nederland te halen. Het doel van de actie is om minimaal 1 miljoen euro op te halen zodat de machine aangeschaft kan worden en onderhouden kan worden.

Wist je dat er elk jaar 400 kinderen, alleen al in Europa, laat staan hoeveel kinderen het treft in de rest van de wereld, hersenstamkanker krijgen? Dit staat ook wel bekend als diffuus intrinsiek ponsglioom. De meeste kinderen die het krijgen hebben de leeftijd van Tijn, 6 jaar dus. Helaas overlijden deze kinderen binnen 2 jaar omdat de tumor in het hersengedeelte zit, de hersenstam, waar niet te opereren valt en waar medicijnen maar moeilijk aankomen. Dat is de reden dat Stichting Semmy deze speciale robot naar Nederland wil halen. Hiermee wordt de CED-behandeling mogelijk gemaakt waardoor medicijnen beter aankomen op de juiste plaats. Tijdens deze behandeling worden medicijnen door middel van hele dunne catheters heel langzaam, soms zelfs gedurende meerdere dagen in de tumor gebracht. Stichting Semmy is opgericht om de levensverwachting van kinderen met hersenstamkanker te verlengen en uiteindelijk het vergroten van de overlevingskansen van kinderen die met hersenstamkanker zijn getroffen. Op de website van Stichting Semmy kun je meer informatie over de stichting vinden.

(Bron: YouTube kanaal van Stichting Semmy)

Ook presentatrice Wendy van Dijk en cabaretier Youp van ’t Hek steunen de actie van Tijn

(Bron: Instagram-pagina van Wendy van Dijk)

De nagellak van Tijn is te koop in 4 verschillende kleuren, kost €10,- per potje en is te bestellen op de website Lakdoortijn.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s