Lekker vies worden: Viespeukenweek!

Linda~ Het is moeilijk om steeds weer iets leuks en origineels te verzinnen om bezoekers aan te trekken. Dierenrijk in Nuenen doet het gewoon! Zo organiseerden zij afgelopen 12 februari Hartjesdag, “All You Food Is Love”. En zij organiseren al elk jaar een geweldig leuk springkussenfestivalweek “Springen in Spring” in de meivakantie. Echter komen ze nu terug met een geweldig evenement voor mensen die zeker niet bang zijn om vies te worden..

Van 15 tot en met 22 juli organiseren ze namelijk Viespeukenweek. Wat moet je je daar bij voorstellen? Ook nu staan er tal van spelletjes en activiteiten gepland. Je kunt mee helpen om de grootste stapel olifantendrollen te bouwen. Ben je dol op eten en probeer je graag nieuwe dingen uit dan kun je de lekkerste insecten proeven. Voor de echte stoere bikkels onder ons, zij kunnen in het donker tasten naar glibberige dingen… wat zou het zijn? Voor de ouders die niet zo gecharmeerd zijn van deze vieze activiteiten.. maak je niet druk want in het park lopen ook “Professor Poets” en “Dokter Doek” rond. Zij poetsen al het vuil zo weer op met hun schoonmaakmiddelen en poetsdoeken. Uiteraard wordt er wel geadviseerd om oude kleren aan te trekken.

Deze week bestaat natuurlijk niet alleen maar uit lekker viezerikken. Dierenrijk zou Dierenrijk niet zijn als je er ook heel veel nieuwe dingen zou kunnen leren. Je leert deze week extra dingen over de verteringsstelsels van verschillende dieren binnen Dierenrijk. En weet jij al hoe lang de darmen van een olifant zijn?

En dan is er ook nog leuk geboortenieuws in Dierenrijk. Vorige maand is er namelijk voor het eerst een lynx geboren in het park. De kleine lynx heet Spinner en werd de eerste dagen goed verstopt door zijn moeder Anne. Vader Bob bemoeit zich weinig met het jong omdat het bij lynxen gewoonte is dat vrouwtjes voor de jongen zorgen. Naast een jonge lynx is er eind vorige maand ook een zeehondje geboren. Moeder Doka en de kleine zeehond maken het gelukkig goed.

1200x630bb

2 thoughts on “Lekker vies worden: Viespeukenweek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s