Vakantie DIY: Autobingo! en andere leuke tips (met gratis downloads)

Linda~ Nu het volop vakantietijd is trekken veel mensen er gezellig op uit. De een blijft in eigen land en gaat dagtochtjes doen, de ander gaat op vakantie met de auto, bus of vliegtuig. Voor kinderen kan het soms een lange rit of vlucht zijn waardoor ze zich kunnen gaan vervelen. Het gevolg daarvan is dat het de vakantiesfeer al snel verpest wat uiteraard zonde is aangezien vakantie vooral hoort te draaien om ontspanning en gezelligheid samen. Zo kwam ik het idee tegen van autobingo en ik wilde het graag zelf gaan maken in plaats van het kant en klaar te kopen. Gisteren heb ik al een beetje laten zien op onze kanalen van Facebook , Twitter en Instagram.

Wat heb ik allemaal gebruikt voor deze leuke bingo? Bij Action scoorde ik 2 grote medicijndozen voor 1,45 per stuk. De icoontjes voor de bingo van onze tweeling heb ik uit de Allerhande van deze maand geknipt. (Allerhande is het gratis maandelijks magazine van Albert Heijn). Vervolgens heb ik alle icoontjes met plakband op de medicijndozen geplakt zodat ze er niet zomaar af vallen.

Voor de mensen die niet helemaal weten hoe Autobingo gaat, het is heel simpel: Als je onderweg iets ziet wat op jouw bingokaart staat mag je dat vakje open maken. In deze vakjes kun je verschillende dingen doen zoals rozijntjes, manna snoepjes of yoghurtsnoepjes. Zijn je kinderen iets ouder zou je bijvoorbeeld ook in elk vakje een knikker kunnen doen en een knikkerpotje meenemen op vakantie zodat je daar wat te doen hebt. Als je kinderen hebt die er de lol van in kunnen zien kun je bijvoorbeeld in elk vakje een waterballon doen zodat ze genoeg “munitie” hebben op vakantie 😉 Je spreekt vantevoren af wat de evt beloning is als je kind een vol rijtje heeft zoals bijvoorbeeld kiezen wat ze willen eten, of een dagje uit naar keuze, noem het maar op.

Voor de mensen die graag een andere autobingo willen of hem graag willen downloaden heb ik er nog een paar hieronder geplaatst samen met enkele andere leuke en vooral gratis downloads:

achterbankbingo-940x298Door autobingo zelf te maken spaar je al gauw een aantal euro uit aangezien een spel nieuw gemiddeld 10,- kost. De medicijndozen bij Action maar 1,45 per stuk en deze zijn herbruikbaar terwijl je bij het “echte” spel steeds de velletjes papier weg moet gooien. Daarnaast kun je deze zelfgemaakte autobingo regelmatig transformeren. “Huh? Hoezo dat dan?” zul je denken. Na de zomer kun je de stickers/plaatjes er vanaf halen (of je koop nieuwe medicijndozen voor dit nieuwe thema en bewaard de autobingo voor volgend jaar, net wat je het makkelijkst vindt) en je kunt het aanpassen aan bijvoorbeeld de herfst. Je zoekt dan allerlei plaatjes of foto’s uit van wat kinderen tegen kunnen komen tijdens een herfstwandeling zoals verschillende bekende bladeren, paddenstoelen, eikels, kastanjes, noem het maar op. Zo zijn de kinderen actief met de herfst bezig, speuren ze naar “schatten” en zijn ze lekker buiten bezig. En ook deze bingo kun je zo vaak herhalen als je zelf wil met beloningen naar keuze.

Welke bingo zou jij graag zien?

 

Advertenties

10 thoughts on “Vakantie DIY: Autobingo! en andere leuke tips (met gratis downloads)

  1. Pingback: Onze vakantie- een week Center Parcs De Huttenheugte – Thuisleven.com

  2. Pingback: Onze vakantie- een week Center Parcs De Huttenheugte | Lifestyle Mommy's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s