Review: Wreck this journal, nu in kleur!

Linda~ Zoals meer mensen weten ben ik iemand die best creatief aangelegd is, al zeg ik het zelf. Steeds weer probeer ik nieuwe hobby’s en creaties uit of ik probeer mijn creaties te verbeteren. Soms is het lastig om iets origineels te bedenken om te gaan maken, vooral ook vanwege tijdgebrek aangezien ik nog zoveel leuke dingen op mijn to-do-list heb staan die helaas wat meer tijd innemen. Meestal ga ik zitten knutselen voor een doel, voor een verjaardag of een seizoensthema zodat ik wat leuks maak voor de kinderen. Soms ook ga ik zitten knutselen om even te ontspannen, om me als het ware even af te sluiten van de wereld en lekker m’n gang te gaan. Nu is er iets nieuws wat daar helemaal bij aansluit.

Sommigen kennen misschien het boek “Wreck this journal” van Keri Smith wel. Het is een boek waarin je allerlei opdrachten doet en de bedoeling is eigenlijk dat je het boek gaat slopen. Het klinkt waarschijnlijk vreemd, maar het is best grappig om te doen hoewel de meeste mensen in het begin wat voorzichtig doen met het boek. En dat is nou juist absoluut niet de bedoeling.

9200000075752497

Sinds deze maand heeft dit boek een kleurrijk vervolg: Wreck this journal, nu in kleur!. Ik ging dat voor jullie uittesten om te zien hoe leuk dat is en geloof me…  het is leuk! Zodra je naar het boek kijkt word je al vrolijk van de verschillende felle kleuren op de kaft, het boek springt er echt uit. Het nodigt me dan ook zeker uit om meteen te gaan beginnen en het boek door te bladeren. Niet alleen de kaft, ook de rest van het boek ziet er vrolijk en vooral kleurrijk uit. Ik ga lezen wat de bedoeling van het boek is en lees bijna direct dat het er op neer komt dat je het boek moet gaan slopen. Oh jee, dat is toch zonde denk ik dan want het ziet er zo leuk uit. Het is voor mij makkelijker om het ook echt te gaan slopen aangezien ik het gekregen heb als review-artikel, maar toch blijf ik het zonde vinden. Aangezien ik het zonde vind om dit leuke boek bijna meteen weg te gooien heb ik me voorgenomen om niet in een paar avonden het hele boek door te werken maar er af en toe wat opdrachten uit te pikken aangezien je de opdrachten gelukkig niet op volgorde hoeft uit te voeren.

Zo heb ik al wat opdrachten gedaan om het boek vrolijk in te kleuren en door mijn hand te bestempelen met inkt en er een afdruk van te maken. Wat ik stiekem een erg leuke opdracht vond om uit te voeren was om verschillende soorten drinken in het boek te laten druppelen. Gewapend met keukenpapier heb ik er koffie, cola, sinas en jus ‘d orange in laten vallen. Dat zag er erg kleurrijk uit toen ze als druppels op de bladzijde lagen. Helaas moest ik het daarna uit gaan vegen en werden het vieze bruine vlekken, dus weg vrolijke kleuren. Ook heb ik het boek al gebruikt als dartbord voor potloden en pennen, dat werkte ook wel erg opbeurend. Vooral als je dit samen met iemand zou doen krijg je al gauw de slappe lach vrees ik. Wat ik trouwens ook hele leuke opdrachten vond was het inplakken van gevonden voorwerpen en hiervoor koos ik voor mooie veren die ik samen met onze tweeling gevonden heb. Het geheel staat erg leuk tegen de felle groene achtergrond zoals je ziet. En het gaatjes maken met je potlood door de bladzijde was ook best grappig om te doen aangezien je dat normaal niet gauw doet met een boek.

Er stonden in het boek ook enkele opdrachten die ik zelf zeker niet ga uitvoeren omdat ik ze persoonlijk best smerig vind. Dat wil niet zeggen dat er geen mensen zijn die dat wel zouden doen, ik bedoel ieder zijn ding en het is maar net waar je het boek zou bewaren 😉 Zo is er een opdracht waar je dode insecten in je boek moet plakken, en dat is nou net iets waar ik niet zo heel gelukkig van zou worden. Ook al zijn ze dood, sommige beestjes blijven nu eenmaal een beetje smerig. Daarnaast ga ik mijn boek ook niet als servet gebruiken om mijn mond af te vegen en ga ik er al helemaal geen eten in smeren aangezien ik niet van plan was om het boek in een dag helemaal door te werken. Het lijkt me dus niet geheel fris om dat te bewaren, maar nogmaals dat is ieder persoonlijk.

Wat is uiteindelijk mijn mening over dit kleurrijke boek? Ik vind het ondanks de paar smerige opdrachten die er in staan een geweldig boek en vooral erg origineel om bijvoorbeeld cadeau te doen aan een creatief iemand die dol is op hebbedingen. Ik weet niet of ik het boek uiteindelijk zou kunnen slopen maar ik ga mijn best doen. Het werkt zeker zeer ontspannend vooral omdat er ook opdrachten in staan die je normaal alleen stiekem zou willen doen met een boek en nu mag het dus legaal 😉

“Wreck this journal, nu in kleur” is voor 15,- te koop via Bol.com.

logo_bolcom_wit_pay-off_rgb

Hoe zou jij aan het werk gaan met dit boek? Zou het iets voor jou zijn?

<<<<<Voor dit blogartikel heb ik een review-exemplaar ontvangen>>>>>

Advertenties

4 thoughts on “Review: Wreck this journal, nu in kleur!

  1. Ik wil dit boek al jaren kopen, maar het komt er steeds niet van. Waarschijnlijk omdat ik er moeite mee heb om dingen kapot te maken, haha. Die opdrachten van de dode insecten en etensresten zou ik ook overslaan, wat smerig!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s