Met Juf Maike kom je de zomer wel door (met gratis doeboeken)

Linda~ Het is weer zomervakantie en dat is iets waar veel mensen lang op hebben gewacht. Heerlijk ontspannen en even niets dat moet. Je hoeft een paar weken niet naar je werk en de kinderen hoeven een paar weken niet naar school. Vaak oefen je met je kind in de vakantie minder dan je normaal doet wat betreft school of juist helemaal niet omdat het vakantie is. Dit fenomeen het de vakantiedip en kan er voor zorgen dat je kind na de vakantie wat achter loopt onder andere op het gebied van lezen. Het kan zelfs een a twee AVI’s terugvallen tijdens de vakantie. Juf Maike heeft verschillende tips en werkbladen om dit te voorkomen. Je hoeft natuurlijk niet dag en nacht te oefenen, maar een beetje oefening kan geen kwaad en kan zelfs heel leuk zijn.

Om kinderen te stimuleren om ook in de vakantie te lezen heeft ze een echte Leesbingo gemaakt. Deze bingo kun je hier downloaden zodat ook jij met je kind gezellig aan de slag kan. Je spreekt vantevoren met je kind af wat de beloning is als alle vakjes behaald zijn. Deze beloning kan bijvoorbeeld een dagje naar het zwembad zijn, een cadeautje voor een bepaald bedrag of een dagje uit. Er is keuze genoeg wat beloningen betreft.

Schermafbeelding-2017-06-25-om-13.25.54

Naast deze leuke bingo heeft Juf Maike nog enkele zomer doeboeken die je gratis kunt downloaden met de leukste oefeningen en kleurplaten voor je kind. Zowel voor kleuters als voor iets oudere kinderen dus voor ieder wat wils. De links naar de verschillende doeboeken plaats ik hieronder voor je.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s