Gratis lesmaterialen voor thuis (met downloads)

Linda~ Als ouder zijnde wil je natuurlijk het beste voor je kind, ook wat betreft school. In de vakantieperiode zie je zoals ik eerder al zei dat het niveau van je kind achteruit kan gaan aangezien je in de vakanties minder tot niet oefent terwijl je dat normaal misschien wel doet. Dit geldt niet alleen voor het lezen maar ook voor andere vakken zoals rekenen. Om thuis ook aan de slag te kunnen met oefenen zonder zelf het hele internet af te speuren heeft Wijzer over de Basisschool gratis oefenbladen voor het rekenen die je  kunt downloaden via hun website. Deze oefenbladen zijn er voor de kinderen van groep 3 tot en met groep 8. Daarnaast krijg je wekelijks een email met waardevolle tips voor de groep van jouw kind. Hiervoor kun je je uiteraard weer afmelden zodra je dat wil.

14064000_895826483856359_849729807816616049_n.png

Naast rekenen wil je misschien liever oefenen op andere gebieden. Daarvoor ben je bij Aduis aan het juiste adres. Zij bieden je namelijk gratis werkbladen voor allerlei vakken, voor jonge kinderen tot tieners. Zo vind je hier kleurplaten, oefeningen voor de kleuters en zelfs verkeerslessen. Voor de oudere kinderen vind je hier oefenbladen voor talen, oriëntatie, muziek, biologie en nog veel meer. Je zou het misschien niet verwachten maar bij het thema “Spelletjes en raadsels” vind je het thema “in de natuur” en daar kun je 32 werkbladen vinden voor kinderen van verschillende leeftijden waardoor ze echt de natuur in moeten en dingen leren. Ook zijn er werkbladen om te gaan knutselen met de dingen die ze in de natuur gevonden hebben. Jullie snappen misschien wel dat dit een van mijn favoriete thema’s is aangezien ik dol ben op creatieve bezigheden.

Aduis biedt naast de oefenbladen ook ruim 2000 werkbladen om te knutselen met allerlei materialen. Deze werkbladen zijn netjes geordend op thema en op gelegenheid. Voor de mensen die denken: jeetje maar zo creatief ben ik helemaal niet! Geen probleem want ze hebben speciaal een thema met 111 basis knutselideeën dus ze denken werkelijk aan iedereen. Je hoeft ook niet ver te zoeken om aan alle materialen te komen die je voor sommige werkbladen of knutsels nodig hebt want mocht je er zo niet aan kunnen komen kun je ze lekker makkelijk bestellen in hun webshop.

aduis

Hieronder heb ik nog een lijstje met links waar je nog allerlei gratis werkbladen en tips kunt downloaden:

  • Minipret.nl: hier kun je per groep per thema werkboekjes downloaden
  • Kleuterportaal: hier kun je ook weer per groep en thema downloaden inclusief verkeerslessen. Ook vind je hier prentenboeken die je online kunt bekijken
  • Schoolbordportaal: hier vind je werkbladen van vakken zoals aardrijkskunde, taal, spelling en rekenen

Weet jij nog leuke en handige websites waar je leuke oefeningen of werkbladen kunt vinden?

Advertenties

2 thoughts on “Gratis lesmaterialen voor thuis (met downloads)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s