DIY herfstbingo

Linda~ Een tijdje geleden had ik laten zien hoe je heel eenvoudig zelf een autobingo spel maakt en dat op een lowbudget manier. Om nog even terug te kijken hoe die was geworden verwijs ik je terug naar ons blogartikel: Vakantie DIY: Autobingo! en andere leuke tips (met gratis downloads). Hier heb ik zoveel leuke reacties op gekregen dat ik er meer mee wilde gaan doen. Immers zijn er zoveel verschillende thema’s om mee te werken en als je van elk thema een spel wil kopen wordt dat al gauw een dure hobby. In ons artikel over de autobingo gaf ik al aan dat je bijvoorbeeld ook een herfstbingo kon maken en dat is dus precies wat ik gedaan heb.

Onze kinderen zijn dol op wandelen en vooral in de natuur leven ze zich helemaal uit. Het zijn dan ook twee echte speurneuzen zoals ze aan de slag gaan. Als we gaan wandelen probeer ik ze namelijk toch een beetje te prikkelen en actief te betrekken bij de boswandeling. Er is zoveel moois te zien in de natuur waar veel mensen niet eens op letten omdat ze er simpelweg niet aan denken. En waarom? Omdat we tegenwoordig allemaal te druk bezig zijn met ons werk of (ja ook ik maak me hier regelmatig schuldig aan) die verdomde telefoons. Het gaat eigenlijk ten koste van de tijd die je samen met je gezin kunt doorbrengen en dat besef ik me maar al te goed, hoewel het vaak automatisme lijkt te zijn om gauw je telefoon te pakken. Vandaar dat ik zoveel mogelijk probeer om lekker actief samen bezig te zijn op een manier die ik zelfs, met mijn lage energielevel, vol kan houden. Dus terug naar de boswandelingen. De afgelopen tijd is het erg mooi weer geweest maar toch als je om je heen kijkt ziet het er al erg herfstachtig uit met al die vallende bladeren en paddenstoelen in de bossen. Kortom, het is helemaal niet raar dat die herfstbingo weer bij me begon te kriebelen. Hieronder laat ik je zien wat je daar voor nodig hebt en wat ik er voor gebruikt heb.

Wederom heb ik 2 grote medicijndozen gescoord bij Action voor 1,45 of 1,49, ik weet het niet meer precies. Wel heb ik overigens meteen 2 extra dozen gehaald aangezien er nog veel meer creatieve ideeën komen dus blijf ons vooral gezellig volgen. Daarna ging ik eens rondkijken welke herfstbingo ik precies wilde gaan maken aangezien er meer leuke opties zijn. Voor onze eigen bingo heb ik gebruik gemaakt van afbeeldingen van Pinterest waarvan ik verwacht dat ze afkomstig zijn van http://shop.montessoriprintshop.com, maar dat weet ik niet 100% zeker.

(Foto’s: http://shop.montessoriprintshop.com)

Deze afbeeldingen heb ik afgedrukt en los geknipt. Aangezien er 2 afbeeldingen teveel waren heb ik de regen en de wind weggelaten aangezien we niet altijd de bossen in gaan als het flink regent of hard waait. Vervolgens heb ik de afbeeldingen met plakband vastgeplakt op de verschillende vakjes en dit is het resultaat geworden:

21298554_806049469568982_1768943664_o

Zoals ik al eerder zei zijn er verschillende herfstbingo’s om te maken en ik zal er hier dan ook weer een paar op een rij zetten zodat je zelf kunt kiezen welke bij je past.

Ik wens iedereen heel veel speurplezier toe 🙂

 

7 thoughts on “DIY herfstbingo

  1. Pingback: Geen tijd voor vervelen dankzij De Speelpot | Lifestyle Mommy's

  2. Pingback: Leuke herfst-knutsel-tips | Prachtige Mama's

  3. Pingback: Sprookjesachtige, biologische kinderthee | Lifestyle Mommy's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s