Griezelige activiteiten rond de kinderboekenweek

Linda~ Het zal niemand ontgaan zijn dat de Nationale Kinderboekenweek er weer aan zit te komen. Deze gaat woensdag 4 oktober van start en eindigt zondag 15 oktober.  Het thema van deze kinderboekenweek is een hele spannende, namelijk “Gruwelijk eng!”. Oh jee dat belooft dus heel veel spanning deze week en dat is dan ook erg leuk voor de jonge en oudere lefgozers. Het boekenweekgeschenk is dit keer het boek “Kattensoep” van Janneke Schotveld. Je krijgt dit boek cadeau wanneer je minimaal voor 10,- aan kinderboeken besteld dus daar zit je eigenlijk al heel snel aan.

Boeli logeert met zijn kat Obama bij zijn opa. Er is iets vreemds aan de hand in opa’s buurt: er verdwijnen katten. Samen met opa’s buurmeisje Lucy probeert Boeli het mysterie op te lossen.

Wie zit er achter de mysterieuze kattenverdwijningen? En nog belangrijker: wat gebeurt er met de katten? Als ook Boeli’s eigen kat Obama verdwijnt, begint de tijd wel erg te dringen… (Bron + foto: Kinderboekenweek)

KBW17_Geschenk_300.jpg

Daarnaast is er ook een heel leuk Prentenboek van de Kinderboekenweek gekozen en dat is dit keer het boek “Knikkeruil” en dat is geschreven door Maranke Rinck in samenwerking met illustrator Martijn van der Linden.

Er is een nieuwe knikker in de groep. Hij heet Uil en hij krijgt geen tijd om te wennen, want er zijn monsters in de buurt. Op zoek naar een goede verstopplek zoeft Uil met de andere knikkers van een fantastische knikkerbaan. Hij rolt langs een onmogelijk putje en hij verdwaalt in een enorm doolhof. Waar moeten ze heen? Dan doet Uil een ontdekking. Hij vindt een nieuwe plek. Daar zijn ze veilig…

Dit spannende verhaal gaat door als je het uit hebt, er worden knikkerzakjes bijgeleverd om net als Uil door de poortjes te rollen, het prentenboek is namelijk niet alleen een boek maar ook een knikkerspel. (Bron + foto: Kinderboekenweek)

Opmaak 1

Tijdens de Kinderboekenweek worden er door het hele land weer veel activiteiten georganiseerd rondom het voorlezen, dus ook in de regio Helmond. Zo organiseert De Bibliotheek Helmond-Peel activiteiten zoals een voorleesmarathon, een spannende meet en greet met niemand minder dan Dolfje Weerwolfje, is er een spannende kindervoorstelling en kindertheater. Alles over Helmond heeft alles voor jullie uitgezocht wat er te doen is.

cropped-cropped-cropped-cropped-alles-over-helmond-logo-site-e1457367177268

De voorleesmarathon wordt op donderdag 5 oktober georganiseerd in Helmond, Asten, Deurne en Someren. In Helmond is dat de hele dag van 10.00 tot 17.30 en op de andere locaties is dat van 14.00 tot 17.00

De kindervoorstelling “Bullebak” vindt zaterdag 7 oktober plaats in Deurne en in Helmond. De voorstelling begint om 11.00 in Deurne en om 15.00 in Helmond.

“Mees droomt er al heel lang van een echte griezel te worden, maar is Mees wel een geschikte Bullebak? Leer de griezelregels van echte Bullebakken! In ‘De Bullebak’ maken kinderen kennis met Mees (het Mensenkind) en met Bo de Bullebak. Bo is op zoek naar een geschikte kandidaat om de Bullebakfamilie uit te breiden. Mees droomt er al heel lang van een echte griezel te mogen worden, maar is Mees wel een geschikte Bullebak? Door middel van deze interactieve en muzikale voorstelling leren Mees en de kinderen de griezelregels van het Bullebakken!

Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.
Toegang = €2,-. Bestel kaartjes op www.bibliotheekhelmondpeel.nl/kinderboekenweek.”

De kindervoorstelling “Dames de Wolff” vindt op woensdag 11 oktober plaats in Asten en in Someren. De voorstelling begint om 13.30 in Asten en om 16.15 in Someren.

“Spetterend spannend kindertheater. Twee bejaarde dames moeten na elke volle maan weer verhuizen. Maar Elisabeth en Cornelia de Wolff zijn het zat, elke keer dat gesjouw, steeds weer dat bloederige, en niet te vergeten: die gescheurde Calvin Klein bloesjes. Gelukkig kennen de Dames een recept: iets met kinderen en een kookpot!
Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.
Toegang = €2,-. Bestel kaartjes op www.bibliotheekhelmondpeel.nl/kinderboekenweek.”

Tot slot vindt zaterdag 14 oktober de spannende meet & greet met Dolfje Weerwolfje plaats op verschillende tijden en locaties.

Zaterdag 14 oktober om 10.00 uur in de Bibliotheek in Deurne.
Zaterdag 14 oktober  om 11.15 uur in de bibliotheek in Asten.
Zaterdag 14 oktober  om 12.30 uur in de bibliotheek in Someren.
Zaterdag 14 oktober  om 19.00 uur in de bibliotheek in Helmond. (tijdens de Nacht van Cultuur)
Ontmoet tijdens de Kinderboekenweek Dolfje Weerwolfje, bekend van de griezelboeken van Paul van Loon en ga met hem op de foto!
Gratis toegang.

Uiteraard worden door het hele land activiteiten georganiseerd met betrekking tot de kinderboekenweek. Om te zien welke activiteiten er bij jou in de buurt georganiseerd worden verwijs ik je door naar de website van de Kinderboekenweek.

 

2 thoughts on “Griezelige activiteiten rond de kinderboekenweek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s