Een heerlijk weekend uitwaaien in Bruinisse

Linda~ Een tijd geleden bedacht ik me dat het heerlijk zou zijn om nog gauw een weekend weg te gaan nu het nog zou kunnen. Over iets minder dan twee maanden mag onze tweeling voor de eerste keer naar school dus dan gaat dat niet meer zo makkelijk. Ik ben dus rond gaan kijken op vakantieveilingen omdat wij dit jaar al twee keer op vakantie geweest waren. En dus vond ik het tijd worden voor een weekend weg maar dan voor een leuke prijs. Het kost immers allemaal al genoeg en het moet wel een beetje leuk blijven. Zo kwam het dat ik na twee dagen bieden op verschillende veilingen een lang weekend op een Roompot park naar keuze had gescoord. Onze tweeling en wij wilden nog erg graag een dagje naar zee dus waarom dan niet combineren met een weekend weg, En dus kwamen we uit bij het prachtige Aquadelta.

We besluiten om tussen de middag al warm te eten zodat we als we op het park aankomen genoeg tijd hebben om rond te kijken. We hoeven dan immers alleen nog maar een boterham te eten en dus niet meteen naar de winkel om boodschappen te halen voor het avondeten. Aangezien het gaat om een weekend en onze tweeling niet veel meer nodig heeft hebben we zelf al verschillende boodschappen vanuit thuis meegenomen zoals drinken, brood voor de komende dagen en beleg. Met een koelbox in de auto is dat allemaal makkelijk te doen als je de ruimte hebt. Het appartement is een schone, overzichtelijke die bestaat uit 2 verdiepingen. We hebben een badkamer met bad en toilet en we hebben een keuken die is voorzien van een vaatwasser. Dat is dan weer een luxe die je niet verwacht als je het interieur van het appartement ziet. Boven is een slaapkamer voor de kinderen en op het voorzoldertje zeg maar is het bed voor mijn man en mij. Onze tweeling wilde graag het voorste bed maar omdat je daar over een soort rand naar beneden de woonkamer in kijkt leek ons dat zeer zeker geen aanrader 😉 Verder is het appartement niet heel luxe maar het belangrijkste is dat het schoon is en zoals ik al zei, dat was het zeker.

Als we rondlopen op het park komen we meteen uit bij Kinderland, een redelijk grote hal vol met speeltoestellen, een ruimte waar ook kinderactiviteiten met Koos Konijn georganiseerd worden en voor de allerkleinsten een ballenbak en speelmat. Daar  hebben de kinderen zich enige tijd vermaakt terwijl je als ouders even op je gemak kunt zitten. Alles is zo opgesteld dat je een goed overzicht over de ruimte hebt en dus kunt zien waar je kind zich bevindt. Voor Kinderland is een cafetaria dus mocht je daar zin in hebben kun je daarna met de familie aanschuiven om te genieten van een heerlijk frietje of snacks.

Omdat de reis voor mij nogal vermoeiend is hebben we besloten om niet dezelfde dag maar om de dag erna een kijkje te gaan nemen in het zwembad. En dat is een groot succes. Het zwembad bestaat uit 2 gedeelten, namelijk een peuterbadje met glijbaantjes en sproeiers, waar door het personeel volop kinderspeelgoed is neergelegd. Dus eigenlijk hoef je zelf vrij weinig mee te nemen wat ideaal is aangezien je toch al gauw teveel spullen mee neemt op vakantie. En er is nog een groot zwembad, een soort wedstrijdbad waar ook een grote glijbaan in uitkomt. Deze glijbaan is een leuke blauwe tunnel die buitenom gaat maar waar zelfs kleinere kinderen zelf vanaf kunnen omdat deze niet hard gaat. Hou er wel rekening mee dat je kind altijd vleugeltjes draagt want de glijbaan komt natuurlijk wel uit in het diepe zwembad, dus het is raadzaam om je kind als het ware op te vangen. Die middag moeten we helaas gauw naar de Zeeman in Zierikzee omdat de jas van ons zoontje kapot is. Zijn rits gaat niet meer dicht en omdat het slecht weer is laten we ham natuurlijk niet met open jas lopen. Lang leve Google Maps en zo zijn we in een mum van tijd een nieuwe winterjas rijker en kunnen we weer op pad.

We kwamen immers voor het strand dus de zondag besluiten we om even lekker uit te gaan waaien op het strand. Dat uitwaaien klopte zeker want tussen de buien en de harde wind door zijn we naar het strand gegaan. De kinderen waren sowieso helemaal blij want we hadden hun emmertjes bij die volgeladen werden met de meest uiteenlopende schelpen en andere schatten zoals krabben hoofden en poten. Tja, het blijft echt mijn tweeling haha, dat hebben ze van geen vreemde. Omdat het uiteindelijk weer wat frisser wordt besluiten we om op te gaan warmen in een strandtent met een kop warme chocomelk met slagroom om vervolgens terug te gaan naar het huisje voor een warm bad.

22494698_823450581162204_1137164791_o.jpg

Ondanks het niet zo’n geweldige weer hebben we een heerlijk weekend gehad in Bruinisse en we gaan dan ook zeker nog een keer terug.

Welke plaatsen in Zeeland raad jij aan om eens naartoe te gaan?

5 thoughts on “Een heerlijk weekend uitwaaien in Bruinisse

  1. Het strand is echt heerlijk! Zeeland vind ik sowieso leuk. In Maart waren wij bij Center Parcs Port Zelande. Dat was ook erg gaaf :-).

    Jammer van het appartement. Ik hou altijd wel een beetje van natuurlijk schoon maar ook niet te oud. Volgens mij ziet het er nog hetzelfde uit, dan 10 jaar geleden toen ik er met een vriendin was ;-).

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Een zomer-windlicht maak je eenvoudig zelf | Lifestyle Mommy's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s