Het is zo ver, onze tweeling mag bijna naar school!

Linda~ Het duurt nog iets meer dan een maand en dan is het zo ver: onze tweeling wordt 4 jaar en dan mogen ze eindelijk naar school. Ze kijken er al maanden naar uit en op de houten kalender die boven hun speeltafeltje hangt heb ik aangegeven wanneer het zover is. Voor het zo ver is mogen ze gelukkig al 5 ochtenden naar school om te wennen in de nieuwe klas en ook daar hebben ze al héél veel zin in. Als ik ze vraag wat ze leuk lijkt aan school zeggen ze beiden dat ze dan veel vriendjes gaan maken en met andere kindjes gaan spelen. Daarnaast variëren de bezigheden die ze voor zich zien op school van het spelen met auto’s tot het leren schrijven. Ondanks het feit dat ik ze heb verteld dat ze nog niet echt meteen aan leren om letters te schrijven wil dat er bij allebei nog niet in. Ze vinden allebei dat ze toch echt wel moeten oefenen omdat ze anders niet kunnen lezen wat ze schrijven. Wat een wijsheid hebben die twee toch, arme juf hihi.

SAMEN IN DE KLAS

We hebben gekozen om onze kinderen in dezelfde klas te plaatsen en wel om de volgende redenen: De kinderen zijn omdat ze een tweeling zijn uiteraard elkaars beste vriend en zijn niet langer dan 2 uur van elkaar gescheiden geweest sinds hun geboorte. We nemen ze soms wel eens apart van elkaar mee maar dan gaat het hooguit om een boodschap en dat gaat goed, hoewel ze heel blij zijn als ze elkaar dan weer zien. Bij onze kinderen is het niet het geval dat een van de twee dominant is naar de ander toe en dat scheelt een heleboel. Was dit wel het geval dan hadden we zeker de overweging gemaakt om ze in andere klassen te plaatsen. Daarnaast is het voor mij persoonlijk makkelijker bij te houden als ze in dezelfde klas zitten. Ik heb door mijn gezondheid niet altijd veel energie maar ik zou wel graag mee willen helpen op school om zo toch betrokken te zijn en mijn steentje bij te dragen. Het zou erg vervelend zijn en zielig als ik bij één van onze kinderen in de klas zou kunnen helpen en voor de andere geen energie meer over zou hebben. Ik heb ook eerlijk op school aangekaart dat het voor mij erg verwarrend is door mijn slechte geheugen om straks van twee klassen bij te houden wie wat moet doen en wat de planning is. Hoe onrustiger het in de omgeving is onrustiger ik thuis wordt wat me dan weer erg veel energie kost. Gelukkig is de school erg begripvol en denken ze graag met ons mee. We hebben nu netjes de afspraak gemaakt dat de kinderen in dezelfde klas starten maar als het om een of andere reden niet gaat dat ze dan toch naar andere klassen gaan. Verder beoordelen we per jaar of ze in dezelfde klas komen of toch in aparte klassen.

Om te lezen hoe we ons tot nu toe al voorbereid hebben verwijs ik je door naar de rest van ons artikel via de website van Thuisleven.com.

22450567_823713727802556_743302456_o

One thought on “Het is zo ver, onze tweeling mag bijna naar school!

  1. Pingback: Lees mee 50 | De leukste en opvallendste blogs van de afgelopen week - Lotus Writings

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s