Bezoek het Kasteel van Sinterklaas

Linda~ Half november start weer een leuke periode van het jaar, nouja eigenlijk is het een paar maanden geleden al begonnen met de pepernoten in de winkels. En op ons blog is het al weken feest wat dat betreft. Sinterklaas komt er weer aan. Op 18 november vindt de intocht van Sinterklaas weer plaats en in sommige steden of dorpen wordt het op 19 november nog eens dunnetjes overgedaan. We hebben jullie al enkele leuke tips gegeven qua cadeaus en decoratie en er komt nog veel meer leuks aan. Maar wat ontbreekt er eigenlijk nog? Juist.. uitstapjes in het thema van Sinterklaas. En laten wij hier in Helmond nu echt een heel geweldige trekpleister te hebben. Nee grapjassen, ik bedoel uiteraard niet de winkelketen Trekpleister. Waar ik het over heb is het Kasteel van Sinterklaas. Al jaren komt Sinterklaas op de zondag aan in Helmond en neemt dan zijn intrek in het prachtige Kasteel wat natuurlijk omgetoverd wordt tot Het Kasteel van Sinterklaas. Voor iedereen die het niet kent en er nog niet geweest is ga ik hieronder vertellen waarom het zeker de moeite waard is om eens te gaan bekijken.

Uiteraard zijn wij vorig jaar geweest en ik moet je zeggen dat het hele feest al begint zodra je het plein op komt lopen. Daar hangt al een feestelijke sfeer en er zijn veel pieten die de kinderen opvrolijken en bezig houden terwijl ze nog even in de wachtrij staan. Aangezien de tickets sinds vorig jaar alleen nog maar online gekocht kunnen worden en per tijdvak hoef je niet meer zo lang in de rij te staan. Mensen die vaker geweest zijn kunnen beamen dat dat een van de redenen was dat het voorgaande jaren niet echt feest was maar vooral erg vermoeiend en koud om zo lang in de rij te staan met je kinderen. Maar Stichting Sinterklaasstad Helmond staat altijd open voor verbeteringen en veranderingen dus hebben zij door het beleid aan te passen heel veel mensen blij gemaakt. Op het plein voor het Kasteel wordt de sfeer er dus al goed in gebracht doordat kinderen kunnen kijken bij de stal van Amerigo of een ritje kunnen maken in een echte draaimolen. Daarnaast kun je voor 1,- (deze zijn online verkrijgbaar) kijken bij de show van Het Theater van Sinterklaas en zijn er diverse speelmogelijkheden. Kortom, er wordt alles aan gedaan om het wachten voor de kinderen en de ouders zo aangenaam mogelijk te maken.

Eenmaal binnen gaat het feest vrolijk verder aangezien je door Wegwijspiet rondgeleid wordt door het Kasteel. Deze gezellige Piet laat je zes verschillende kamers zien die stuk voor stuk magisch zijn. Achter elke deur valt namelijk genoeg moois te zien en kijken kinderen (en ouders) hun ogen uit. Zo kom je op de Pietenzolder, waar al die Pietjes een hele mooie grote slaapkamer hebben en je komt bij de Bakkerij waar al dat lekkers gemaakt wordt. Dat vinden de kinderen prachtig om te zien. Let wel op, hetgeen wat er op dat moment gemaakt wordt is natuurlijk niet eetbaar aangezien de Pieten daar de hele dag mee bezig zijn. Verder kom je nog bij de Postkamer, de Pakjeskamer en de Pietenschool. De mooiste kamer blijft samen met de Pakjeskamer toch wel de laatste want welke kamer zou dat nou toch zijn? 😉

Zoals ik al zei staat Stichting Sinterklaasstad Helmond open voor veranderingen en weten ze zich steeds weer te overtreffen. Dit jaar is er weer iets nieuws bij gekomen aan dit op zichzelf al geweldige uitstapje. Vanaf nu kun je namelijk ontbijten bij Zwarte Piet voor een bedragje van €4,50. Voor dit bedrag krijg je het volgende:

  • een broodje met ham, kaas of iets zoets
  • een fristi of chocomel
  • een appel
  • een koek
  • en een cadeautje.

En om deze fantastische ervaring helemaal af te maken word je getrakteerd op een bezoek van Smulpiet!

Ontbijten is mogelijk op zaterdag en zondag tussen 9:00 en 12:00 uur. Graag reserveren via het reserveringsformulier onderaan deze pagina.

Tickets voor het Kasteel van Sinterklaas zijn online verkrijgbaar vanaf 1 november 0.00 uur en deze gaan elk jaar heel hard. Dus wil je zeker zijn van een bezoekje aan het Kasteel, bestel dan snel je kaartjes online. Mocht je nou toch misgrijpen, maak je niet druk want er komen nog een aantal winacties aan onder andere via het Twitterkanaal en de Facebookpagina van Het Kasteel van Sinterklaas.

22882524_839898136184115_1617823407_o.jpg

Praktische informatie 

De openingstijden (dinsdag 21 november tot en met zondag 3 december 2017)

Dinsdag tot en met vrijdag:      13:00 – 17:00 uur
Zaterdag en zondag:                     9:30 – 17:00 uur
Op maandag 4 december is het kasteel speciaal geopend voor bezoekers met een beperking.

Buggy’s en kinderwagens

Buggy’s en kinderwagens mogen wel in de wachtrij, maar niet mee het kasteel in. Je kunt deze stallen vlak voordat je het kasteel ingaat. Stalling is op eigen risico.

Rolstoelen

Het kasteel, met zijn eeuwenoude gangen en de vele trappen, is helaas niet rolstoelvriendelijk. Er is een lift aanwezig, maar deze biedt niet de mogelijkheid om alle kamers te bezoeken.

(Bron: Het Kasteel van Sinterklaas)

14364708_1445543715462850_8446336295453885549_n

Ga jij kaartjes bestellen of ben je al eens eerder geweest?

 

 

 

Advertentie

One thought on “Bezoek het Kasteel van Sinterklaas

  1. Pingback: Paaseieren zoeken in de Kasteeltuin | Lifestyle Mommy's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s