Toverland, pret voor het hele gezin!

Linda~ Half oktober zijn we met ons gezin een dag naar Toverland in het Limburgse Sevenum gegaan. We hebben een geweldige dag gehad en ik laat jullie graag even meegenieten van deze heerlijke dag. Het belooft deze dag prachtig weer te worden en zodra we in de auto stappen richting Sevenum wordt het al aardig warm. Aangezien we laatst verregend zijn in een ander pretpark is het heerlijk om straks rond te lopen zonder jas. Het is een park waar de attracties niet ver uit elkaar liggen vandaar dat we besloten hebben om dit keer eens te proberen om geen rolstoel voor mij mee te nemen en dat ik dus alles zelf ga lopen. Van meerdere mensen heb ik vernomen dat er door het park heen voldoende zitgelegenheid is en daarom durf ik het wel aan om het te proberen. Zodra we bij het park aankomen valt het me op dat de rijen om te parkeren heel erg meevallen ondanks het weer. Of het er mee te maken heeft dat er gisteren een Halloween-evenement is geweest en veel mensen die dag gegaan zijn weet ik niet maar het is voor ons geen probleem dat het niet zo druk is 😉 Ook bij de kassa’s zijn geen lange wachtrijen te vinden ondanks dat het toch best druk is. Er is een bepaalde doorstroom die zorgt dat je gauw naar binnen kunt en snel van het park kunt genieten.

22550865_825693227604606_2130630028_o

Eenmaal binnen kijken we onze ogen uit al we een grote hal binnen komen. In de hal zien we meteen al een zweefmolen en achtbaan. Het blijft een apart maar geweldig gezicht om een achtbaan binnen te zien staan en zo keek onze tweeling dan ook voor een moment. Dat moment was echter snel voorbij want we besluiten om eerst in het kleine achtbaantje, de Appelcarrousel te gaan waar ik wel in mag aangezien het niet een spannende achtbaan is. De kinderen vinden het geweldig dat er eindelijk een achtbaantje is waar ik wel met ze mee kan gaan. Daarna wordt het toch tijd voor iets spannends, namelijk de Backstroke. Dit is een Boomstam-wildwaterbaan. Ondanks dat het er een is waar ik niet te vaak in mag vanwege mijn gezondheid is het geweldig. Ons zoontje giert het uit terwijl ik het zelf best spannend vind om te zien hoe mijn lichaam erop reageert. Uiteindelijk gaat het goed en gaan we naar buiten, op zoek naar meer spannende en leuke attracties. Ons zoontje blijkt een echte waaghals want hij kan niet wachten tot hij groot genoeg is voor de grote achtbanen. Helaas is hij kleiner dan 1.20 en mag hij niet in de buitenachtbanen. De Dwervelwind zou hij trouwens wel in mogen maar dat vond ik persoonlijk nog geen aanrader voor hem. Ons dochtertje houdt meer van iets rustigere attracties en daarom gingen we gezellig samen in het watercarrousel Tolly Molly. Hier genoot ze dan ook zo van dat we later op de dan nog een keer met z’n tweetjes zijn geweest terwijl ons zoontje met mijn man nog twee keer in de wildwaterbaan ging. De waterattractie die de favoriet van ons allemaal was, dat was Djengu River, hier zijn we dan ook drie keer in geweest tot grote vreugde van de kinderen. Later op de dag zijn mijn man en ons zoontje nog in de Boomerang, de indoor-achtbaan geweest. Ik twijfelde of hij het leuk zou vinden maar ons zoontje stuiterde eruit, geweldig vond hij het.

Het park is buiten de attracties om prachtig opgezet. Er is voldoende gelegenheid om te zitten, zowel buiten als binnen. Wat ik een echt pluspunt van het park vind is dat het zo ingericht is dat het een aanrader is met goed weer maar ook als het minder weer is. Een paar keer per dag wordt er binnen de leuke Toos Tovershow gegeven waar de kinderen naar kunnen kijken en er is voor elke leeftijd, zowel kinderen als volwassenen van alles te zien en te doen. In de Magische Vallei kun je je ogen de kost even door vele mooie paadjes en watervallen. Vooral met mooi weer is dat gespetter van de watervallen heerlijk verkoelend. Het stoere Troy Area is waar je moet zijn als echte waaghals, maar voor de mensen die daar minder van houden kun je rondkijken terwijl je wacht want ook hier valt voldoende te zien. Binnen in de hallen vindt je dan nog het Land van Toos en de Magic Forest wat ik er prachtig uit vond zien en echt iets magisch had. Door het park heen vind je voldoende eet- en drinkgelegenheden. Als je een souvenir wil kun je op verschillende plaatsen in het park leuke shops vinden met de meest uiteenlopende cadeau’s in verschillende prijsklassen.

Wij hebben ons zoals je leest zeer goed vermaakt die dag, mede dankzij het prachtige weer en een park dat nog deels in Halloweenstijl gehuld was tot grote vreugde van de kinderen. We zitten er over na te denken om komend jaar gezellig een jaarkaart aan te schaffen voor ons gezin. Lang hoeven we waarschijnlijk niet na te denken vanwege de prijs. Na drie bezoeken heb je het abonnement er namelijk al uit en omdat wij maar een half uurtje hoeven te rijden gaat ons dat vast wel lukken. Hieronder geef ik nog wat praktische informatie over Toverland.

Abonnement 2017
  prijzen vanaf 25 mrt. 2017
Jaarabonnement (≥ 120cm) € 89,00
Jaarabonnement kind 90-120cm* € 59,00
Jaarabonnement Senioren 55+ € 69,00
Parkeerabonnement** € 32,00

* Indien kinderen (90-120 cm) gedurende de geldigheid van het abonnement de 120cm bereiken, betalen zij € 2,50 per maand voor de resterende duur. Kinderen worden altijd gemeten met schoenen aan.
** Het parkeerabonnement is enkel af te sluiten i.c.m. een geldig abonnement. Een parkeerabonnement is per bezoek 1x te gebruiken.

Een abonnement kun je aanschaffen aan de dagkassa van Toverland. Dit is mogelijk tot een half uur voor sluiting van het park. Bij aankoop van een abonnement krijg je het reeds betaalde entreegeld van die dag retour. Vraag naar de voorwaarden bij de entree of bekijk hier de voorwaarden. Je kunt je abonnement ook alvast online aanvragen.

(Bron: Toverland

Attractiepark Toverland
Toverlaan 2
5975 MR Sevenum

+ 31 (0) 77 467 70 50
info@toverland.nl

Er is een handig schema om te zien welke lengte de kinderen nodig hebben voor bepaalde attracties. Het schema kun je hier downloaden.

Toegankelijkheidschema_Attracties_PDF.jpg

Welke pretpark is jouw favoriet en raad je anderen aan om eens te bezoeken?

6 thoughts on “Toverland, pret voor het hele gezin!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s