DIY raamdecoratie Sint en Piet

Linda~ Volgende week zaterdag 18 november is het eindelijk weer zo ver: Sinterklaas komt met zijn stoomboot aan in Nederland. Reden genoeg dus om gauw aan de slag te gaan met leuke decoraties in het thema Sinterklaas. En wat is er nu leuker dan het zelf maken van verschillende creaties? Je bent creatief bezig en daarnaast ziet het er ineens een stuk vrolijker uit met al die kleurtjes in huis. Grote kans dat je met deze DIY punten scoort bij je kinderen of kinderen in de buurt. Of wie weet doe je het lekker voor jezelf en dan geef ik je groot gelijk.

Vorig jaar heb ik bij Action hele handige doorzichtige plastic kerstballen gekocht die je zelf kunt vullen. En dat is dan ook precies wat ik daarmee ga doen. Het voordeel van deze plastic ballen is dat je ze kunt vullen met elk thema dat je maar wil en dus het hele jaar door te gebruiken zijn. Kortom dat is lowbudget en vandaar dus extra leuk voor de portemonnee. Wat je nodig hebt om deze decoratieve ballen te maken zal ik voor je op een rij zetten:

 • Plastic kerstballen om zelf te vullen
 • Figuurtjes zoals Zwarte Piet, Sinterklaas, Amerigo
 • Kunstsneeuw
 • Veertjes
 • Visdraad
 • Plakband
 • Foamblokjes zoals deze van Boekenvoordeel

Allereerst plak je het figuurtje met een foamblokje in de ene helft van de kerstbal, net over de rand zodat het nog lijkt of het figuurtje in het midden staat. Daarna vul je de kerstbal met een beetje kunstsneeuw, niet teveel maar net genoeg dat het onderste randje gevuld is en je sowieso het foamblokje niet meer kunt zien en het echt is alsof het figuurtje in de sneeuw staat. Dan klik je de kerstbal goed dicht en bevestig je de veertjes bovenaan de kerstbal. Dit kun je met plakband doen of anders even met naald en draad zodat je zeker weet dat het vast blijft zitten. Als laatste hang je de kerstbal door middel van visdraad voor je raam op de hoogte die jij wil.

23432323_844705949036667_1409838950_o.jpg

Heb jij nog tips voor leuke raamdecoraties?

10 thoughts on “DIY raamdecoratie Sint en Piet

 1. Heel eerlijk gezegd heb ik eigenlijk nooit iets gedaan aan sint thuis. Nu we in Frankfurt wonen, is dat alleen verder verwaterd. Vond het toen in NL wel altijd een leuke tijd. Misschien met vingerverf zo’n ‘skyline’ van huizen maken met vingerverf of iig verf die er snel afgaat…🤔😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Pingback: Lowbudget sinterklaasdecoratie | Lifestyle Mommy's

 3. Pingback: SINTERKLAAS MOMMY-TAG | Lifestyle Mommy's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s