Lowbudget sinterklaasdecoratie

Linda~ Ik hoef niemand te vertellen dat december een dure maand is voor veel menen. Eigenlijk begint het half november of zelfs eerder al wanneer je begint te hamsteren voor Sinterklaas. Waar vaak al veel geld in gaat zitten is de vele decoratie die dan toch wel heel leuk is. En geloof me, zodra je kinderen krijgt wordt dat alleen maar erger “want het is allemaal zo leuk om het huis te versieren”. Ikzelf deed er voorheen ook aan mee tot ik besefte dat het allemaal een stuk makkelijker maar vooral ook veel goedkoper kon. Eerder liet ik al een paar makkelijke sinterklaas diy’s zien die ik nog even voor je op een rij zal zetten:

Soms hoor ik mensen zeggen dat ze niet zo creatief zijn en speciaal voor die mensen heb ik vandaag ik diy die zij heel makkelijk zelf kunnen maken en waar je weinig voor nodig hebt. Heel vaak heb je namelijk spullen in huis die je niet vaak gebruikt of juist wel vaak zonder dat je in de gaten hebt dat ze perfect zijn als onderdeel van een decoratie zoals voor Sinterklaas of Kerst. Bijna iedereen heeft in huis wel een of meer vaasjes die ergens achteraf staan te verstoffen. haal ze maar gerust van de zolder want je kunt ze nu nieuw leven inblazen. Zo geldt dat ook voor Pietjes, Sinterklaasjes en andere figuren van oude spaaracties van supermarkten. Juist voor dit soort projecten bewaar ik deze leuke figuurtjes, onder het mom: “Je weet maar nooit”. Hier heb ik al gebruik van gemaakt voor de raamdecoratie met de plastic kerstballen en ook voor deze diy ga ik ze gebruiken. Ik zal op een rijtje zetten wat je allemaal kunt gebruiken:

23600025_847734845400444_1104745154_o

  • Boomschijfjes, te koop bij verschillende winkels of als je geluk hebt in het bos
  • Glazen vaasjes, drinkglazen, waxinelichtjeshouders (afhankelijk van de grootte van de figuurtjes)
  • Figuurtjes in het thema Sinterklaas
  • Pepernootjes of ander strooigoed

Ik heb zelf gebruik gemaakt van 2 kleine vaasjes en een waxinelichtjeshouder. Tussen de voorraad Pietjes en Sinterklaasjes zoek ik de mooiste die ik graag op onze vensterbank wil zetten. Voor de vaasjes maak ik gebruik van setjes van 2 poppetjes zodat de ruimte ook een beetje gevuld is, anders lijkt het een beetje leeg maar dat is ieder zijn smaak. Ik leg de boomschijfjes neer waar ik ze wil, zet de poppetjes een beetje speels in het midden en plaats daar de vaasjes overheen. Om het geheel speels te houden plaats ik een beetje midden voor de vaasjes nog een boomschijfje en strooi er wat pepernoten. Hier zet ik dan een waxinelichtjeshouder over zodat je wat speelt met verschillende hoogten. je kunt hier uiteraard ook ander strooigoed in doen als je dat leuker vindt. Hou wel rekening mee met een evt zonnetje dat je er geen chocolade neerlegt anders zou het wel eens een zootje kunnen worden.

23585188_847734835400445_2073845864_o

Welke variatie zou jij hiermee maken?

Advertentie

6 thoughts on “Lowbudget sinterklaasdecoratie

  1. Pingback: SINTERKLAAS MOMMY-TAG | Lifestyle Mommy's

  2. Pingback: Inspiratie DIY thema Sinterklaas | Life by Jess | Persoonlijke Lifestyle blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s