Zelfgemaakte erwtensoep met liefde bereid

Linda~ Als je mij vraagt wat mijn favoriete winters gerecht is dan kan ik je meteen vertellen dat dat erwtensoep is. En dan bedoel ik niet uit blik, hoewel deze ook lekker kunnen zijn hoor. Nee, mij maak je nergens blijer mee dan zelfgemaakte erwtensoep. Mijn liefde voor dit gerecht gaat terug naar toen ik klein was. Mijn opa was namelijk net zo dol op erwtensoep dus ik heb het zeer zeker niet van een vreemde. Het gebeurde dan ook regelmatig dat we op zondag met de familie bij opa en oma bleven eten en dat er erwtensoep met pannenkoeken op het menu stonden. Tja, voor sommige mensen is dat raar maar bij erwtensoep horen in mijn beleving gewoon pannenkoeken. Mijn man vindt dit echter geen eten en houdt al helemaal niet van erwtensoep, vandaar dat het voor mij nog eens een extra verwenmoment is als ik het wel voorgeschoteld krijg.

ZELFGEMAAKTE ERWTENSOEP, MET LIEFDE BEREID

Om eerlijk te zijn kan ik zelf heel veel lekkere gerechten klaar maken maar erwtensoep daar heb ik me nog nooit aan gewaagd. Tot mijn grote geluk heb ik heel veel lieve mensen om me heen die af en toe de heerlijkste maaltijden komen brengen op momenten dat mijn energie het helaas niet toe laat om zelf te koken. Op sommige momenten ben ik dan ook te moe om te eten maar zoals je al kunt raden gaat erwtensoep er altijd wel in omdat je dan niets hoeft te snijden maar alleen maar hoeft te scheppen. Bij ons om de hoek wonen goede vrienden die als een soort tweede ouders voor me zijn en ook zij zorgen ervoor dat we af en toe een heerlijke portie van hun erwtensoep krijgen. Zelfs onze tweeling is dol op de zelfgemaakte soep van “Opa Frank en Oma Jolanda”. En vandaag mag ik het recept voor deze verwennerij met jullie delen in de hoop dat jullie jezelf of anderen hier ook mee kunnen verblijden.

Om te zien wat je nodig hebt voor deze heerlijke soep raad ik je aan om de rest van het artikel te lezen via de website van Thuisleven.com.

23484509_846379688869293_663804312_o.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s