De ideale slaaptrainer voor zowel peuters als oudere kinderen

Linda~ Slaap is iets dat voor veel mensen erg belangrijk is en voor mij nog meer vanwege mijn lage energielevel. Qua slaapgedrag hadden we bij onze tweeling nooit te klagen tot ze ongeveer twee jaar oud waren. Ons zoontje begon tegen de ochtend wat te spoken en uiteindelijk kwam hij steeds vroeger zijn bed uit omdat meneer vond dat hij klaar was met slapen. Op het moment dat hij rond half 6 klaar was met slapen besloot ik dat het genoeg was aangezien ik dit nooit lang vol zou kunnen houden met mijn gezondheid. Daarnaast vind ik het ook niet nodig dat we om half 6 al beneden zouden zitten om vervolgens halverwege de dag in slaap te vallen van vermoeidheid. Kortom, ik ging op zoek naar een slaaptrainer, al zou dat lastig worden vanwege de leeftijd van de tweeling.

Er zijn namelijk verschillende slaaptrainers te koop die er allemaal even leuk uit zien en die stuk voor stuk hun voor- en nadelen hebben. Wat ik het grootste nadeel vind van veel slaaptrainers is dat ze de hele nacht een lampje hebben die brandt. Dat is in ons geval niet handig omdat de kinderen niet gewend zijn aan een nachtlampje dus dat wil ik ze dan ook zeker niet gewoon maken. Dat lijkt me persoonlijk later alleen maar lastiger om af te leren als het nodig zou zijn. Dan is er nog een andere slaaptrainer die werkt met een kleurensysteem, namelijk groen, lichtblauw en donkerblauw. Over deze slaaptrainer denk ik weer hetzelfde, er brandt de hele nacht een lampje en daarnaast leek het me niet heel duidelijk om met 2 jaar al met een kleurensysteem te werken. Voor mijn gevoel zou dat veel te ingewikkeld zijn en dat was juist wat ik niet wilde voor de kinderen. Dus ik zocht verder en uiteindelijk kwam ik de perfecte slaaptrainer tegen die heel makkelijk was en blijkbaar zelfs te begrijpen voor kinderen van net 2 jaar.

Zeg hallo tegen MyBuddy of zijn volledige naam: MyKidsroom MyBuddy van Philips. Deze leuke slaaptrainer is het nieuwe vriendje van je kind maar ook van jezelf als ouder zijnde. Je kunt natuurlijk zelf de tijd instellen waarop jij vindt dat je kindje uit bed mag komen. Op de tijd die jij ingesteld hebt verschijnt er een zonnetje op de buik van MyBuddy waardoor je kindje weet dat het tijd is om op te staan. Mocht je kindje wel graag een nachtlampje aan hebben kun je heel makkelijk het nachtlampje aanzetten waardoor er een maantje op de buik verschijnt. Je hoeft niet bang te zijn dat het te fel licht is want het maantje geeft een heel subtiel licht waardoor de kamer nog donker genoeg is om lekker te kunnen dromen. Mocht je kind al wat ouder zijn is MyBuddy ook makkelijk te gebruiken als leeslampje want als je MyBuddy indrukt verschijnt er een licht dat fel genoeg is om een boekje te lezen, om even te spelen of voor jezelf om bijvoorbeeld een pamper te verschonen zonder dat je echt groot licht aan hoeft te doen. Zo wordt je kind ook niet helemaal wakker wanneer er ’s nachts een pamper verschoond dient te worden of iets anders waarbij je extra licht nodig hebt. Nog een groot voordeel van deze slaaptrainer is het energieverbruik: Buddy heeft namelijk een energielabel A++ dus is ook nog eens vriendelijk voor je portemonnee.

9200000011256431

(Foto: Philips)

Voor ons zorgt MyBuddy voor een betere nachtrust voor zowel de kinderen als voor ons. Zij weten waar ze aan toe zijn en in de weekenden verzetten we de slaaptrainer een half uurtje. Buddy hoort echt bij ons gezin want hij gaat natuurlijk ook gezellig met ons mee op vakantie tot grote lol van de tweeling. Dat zorgt er dan voor dat het toch weer een beetje is zoals thuis wat weer resulteert in een betere nachtrust, ook op vakantie. MyBuddy is verkrijgbaar in groen, roze en blauw dus voor elke kinderkamer is er wel een leuke variant beschikbaar. Als je van plan bent om deze aan te schaffen is het aan te raden om even goed rond te kijken aangezien de prijzen van Buddy nogal verschillen per website. Dat kan je al gauw een voordeel van tien euro opleveren door even rond te kijken.

MyBuddy is onmisbaar op de kamer van onze tweeling, en zeker een cadeautip voor Sinterklaas of onder de kerstboom.

23874334_851525411688054_2059071612_o (1).jpg

Hebben jullie al een slaaptrainer of lijkt MyBuddy je wel wat?

2 thoughts on “De ideale slaaptrainer voor zowel peuters als oudere kinderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s