Serious Lettering Event

Linda~ Bijna iedereen kent wel de jaarlijks terugkerende actie van radiozender 3FM: Serious Request. Voor de mensen die het nog niet kennen zal ik het even in het kort uitleggen. Elk jaar zamelt 3FM geld in voor het Nederlandse Rode Kruis door drie dj’s zes dagen lang op te sluiten in een glazen huis zonder dat zij vast voedsel krijgen. Terwijl de dj’s in het huis zitten draaien zij verzoeknummers in ruil voor een donatie voor het Rode Kruis. Veel bekende Nederlanders laten zich van hun goede kant zien en helpen mee om zo samen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Deze actie vindt altijd plaats in de week voor Kerstmis.

De editie van vorig jaar werd vooral heel erg bekend door de nagellak actie van de terminaal zieke Tijn die helaas maar 6 jaar is geworden. Tijn zorgde met zijn actie voor een bedrag van ruim 2,5 miljoen euro voor het goede doel. Heel Nederland sloot Tijn in hun hart om nooit meer los te laten. Tijn leed aan een ongeneeslijke vorm van hersenstamkanker en overleed begin juli 2016. Heel bekend Nederland hielp mee om deze actie tot een groot succes te maken voor Tijn en het Rode Kruis.

Dit jaar staat het glazen huis van 18 tot en met 24 december op de Grote Markt in Apeldoorn. De drie dj’s die in het huis zullen blijven zijn Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn. Het motto is: ‘Breng ze weer samen’. De bedoeling is dat met de opbrengst van Serious Request het Rode Kruis onder andere wil helpen om vermiste kinderen op te sporen en herenigen met familie. Het belangrijkste doel is om hen weer samen te brengen.

KLEIN-FORMAAT-NPO_3FM_SR_17_LANDSCAPE_170901-page-001-1030x705.jpg

Feiten en cijfers rondom het thema van 3FM Serious Request 2017

  • Er zijn meer dan 1 miljoen vermiste personen geregistreerd bij het Rode Kruis. De meeste mensen worden gezocht door meer dan drie familieleden. Dat betekent dat wereldwijd zo’n 4 miljoen ouders en kinderen elkaar kwijt zijn.
  • De afgelopen twee jaar zijn er ruim 30.000 opsporingsverzoeken geregistreerd bij het Rode Kruis, waarvan 9.000 kinderen.
  • Het aantal opsporingsverzoeken voor kinderen is de afgelopen jaren met ruim 20 procent toegenomen. Dit komt onder andere door het groeiend aantal mensen dat op de vlucht is en door de toename van het aantal (natuur)rampen.
  • Het komt vaak voor dat familieleden elkaar op de vlucht kwijtraken. Wereldwijd zijn er 65 miljoen mensen die hun huis achter moeten laten. Dat zijn 24 mensen per minuut. Meer dan de helft daarvan is jonger dan 18 jaar. Dat betekent dat zo’n 12 kinderen per minuut hun huis moeten uitvluchten. (Bron: Rode Kruis)

Wat kan Het Rode Kruis doen met behulp van jouw donatie?

  • Voor 3 euro kan een kind via het Rode Kruis een bericht naar zijn of haar familie sturen.
  • Voor 5 euro kan een kind contact opnemen met zijn of haar familie.
  • Voor 50 euro wordt een kind dat vermist was, voorbereid op zijn of haar terugkeer naar huis. Het kind ontvangt bijvoorbeeld een starterskapitaal of –kit om daarmee zijn leven te helpen opbouwen.
  • Voor 300 euro kan het Rode Kruis een kind terugbrengen naar zijn familie, ook als het kind in een heel ander gebied of land gevonden is.
  • Voor 445 euro kan het Rode Kruis een wereldwijde zoektocht naar een vermist familielid starten.
  • Voor 10.000 euro kunnen er vier nieuwe motoren aangeschaft worden waarmee Rode Kruis-hulpverleners vermissingsberichten kunnen verspreiden in een gebied

Serious Lettering Event

Handlettering is al enige tijd een ware trend en we schijnen er geen genoeg van te krijgen. Daarom dacht een groep, waarom zouden we dat niet gebruiken om geld in te zamelen voor het goede doel? Op 22 en 23 december gaat het Serious Lettering Team live letteren voor jou. Dit doen zij in het Winkelcentrum Orangerie, dit is enkele straten van het Glazen Huis vandaan. Ik zal je even voorstellen aan het geweldige team die voor jou en Serious Request klaar staan.

Er zijn vast wel artikelen of cadeaus waar jij heel graag een naam op zou willen helemaal in handlettering stijl. Dat kan! In ruil voor een donatie kun je je naam laten letteren bijvoorbeeld op je nieuwe agenda maar ook op cadeaus zoals een kerstbal, mokken, je kunt het zo gek niet bedenken.

Mocht je nou niets willen missen van deze te gekke actie kun je je meteen inschrijven voor de nieuwsbrief.

Verder kun je dit geweldige team volgen via Facebook en Instagram.

Wat vind jij van deze actie en ga jij helpen?

thumbnail_logo-serious-lettering-paperfuel-large.jpg

(Logo: Paperfuel)

16 thoughts on “Serious Lettering Event

  1. Wauw wat een super gaaf artikel! Heel tof! Goed dat je over dit onderwerp schrijft. Hopelijk krijgt de actie dit jaar weer net zoveel aandacht. En kunnen we veel kinderen herenigingen met familie!

    Psst er staat ‘een genoeg van te krijgen’ Moet ‘geen’ zijn denk ik? 😊

    Geliked door 1 persoon

    • Bedankt voor dit geweldige compliment. En bedankt voor de oplettendheid. De ‘g’ van de laptop blijft helaas hangen en dat geeft de spellingscontrole dus niet met elk woord aan wat ik bedoel haha. Ik pas het meteen even aan. ⚘

      Like

Plaats een reactie