The coffee tag!

Linda~ Vorige week zag ik een leuke coffee tag op de blog Little Origin van de altijd gezellige Essma. Zij woont met haar gezin in Frankfurt en schrijft over hoe zij daar als Nederlanders leven. Ik geniet vooral van de heerlijke gerechten die zij regelmatig voorbij laat komen op haar Instagrampagina. Daarnaast kun je lezen over haar leven als moeder, haar afvalrace en haar avonturen onderweg naar de halve marathon. Natuurlijk heeft Essma nog veel meer leuke dingen om met je te delen dus ik raad je aan om haar zeker te gaan volgen, al is het minstens voor je dagelijkse dosis gezelligheid.

1.Wanneer dronk jij je eerste kopje koffie en hoe smaakte dat?

Ik dronk mijn eerste kop koffie tijdens mijn eerste stage in de ouderenzorg. Tot dan toe had ik het nog niet geprobeerd maar het kostte me veel moeite om een paar keer in de week om zes uur op te staan om te gaan werken. Niet dat ik een uitslaper ben, maar zes uur was dan ook weer het andere uiterste. De eerste keer dat ik koffie dronk weet ik nog dat ik echt een beetje gruwelde. Later stelde ik het bij door wat suiker en melk toe te voegen en sindsdien hoort koffie er een beetje bij.

2. Met wie drink je graag koffie?

Ik drink graag koffie met mijn moeder als ze me komt helpen met de zorg voor onze tweeling aangezien dat lichamelijk soms te zwaar voor me is. Daarnaast kan ik echt genieten van een kop koffie met vriendinnen. Even gezellig bijkletsen en een moment voor ons zelf.

3. Op welke momenten van de dag drink je koffie?

Mijn dag begint met koffie aangezien ik dat echt nodig heb om even wakker te worden. Vooral sinds de kinderen geboren zijn heb ik dat nodig hihi. Daarnaast vind ik het ook heerlijk om aan het begin van de avond nog een kopje koffie te drinken.

4. Wat is je favoriete koffievariant?

Thuis drink ik vaak koffiepads, en dan mokka-koffie. Maar mijn echte favorieten zijn toch echt Cappuccino en Latte Macchiato 😀

5. Wat is favoriete koffiemerk?

Mijn favoriete koffie is Dolce Gusto koffie. Dat is pure verwennerij voor me en die koop ik dan niet vaak. Inmiddels heb ik ontdekt dat zowel Lidl als Action ook heerlijke koffie verkopen voor in mijn Dolce Gusto apparaat zodat ik vaker een verwenmoment voor mezelf heb.

6. Probeer je vaak nieuwe soorten of smaken uit of blijf je bij een merk?

Ik probeer regelmatig nieuwe soorten uit, vooral met een aanbieding of gratis product vind ik het ideaal om te proberen of het wat voor me is. Zo ontdek je nog eens wat nieuws.

7. Heb je aparte soorten/smaken in huis voor visite?

Nee, in principe drinken we lekker allemaal dezelfde soort koffie. Het is niet zo dat ik de Dolce Gusto bijvoorbeeld alleen maar voor mezelf houd of alleen maar voor het bezoek.

8. Waar koop jij je koffie?

Bij de supermarkt of via een mega aanbieding online, maar dat is alweer een tijd geleden.

9. Hoe drink jij je standaard kopje koffie?

Ik drink ’s morgens standaard een kop mokka koffie met suiker en melk. In de avond als ik zit te bloggen, kaarten maak of bezig ben met handlettering wil ik mezelf nog wel eens verwennen met een Dolce Gusto.

10. Wat vind jij het lekkerst bij de koffie?

Een plakje cake of een bonbon hihi.

11. Een gemene: nooit meer koffie of nooit meer thee?

Dat is echt een hele gemene. Ik kan namelijk net zo genieten van een kop heerlijke thee, misschien zelfs nog wel meer dan van koffie. Hmmm twijfel, nou ik denk dat ik dan toch kies voor nooit meer koffie. Een kop thee kan ik echt van genieten, vooral sommige smaken kunnen me in gedachten even helemaal wegtoveren van alles.

Ik ben heel erg benieuwd hoe jij je koffie drinkt.

coffee-2306471_1280.jpg

(Foto: Pixabay.com)

Advertentie

7 thoughts on “The coffee tag!

 1. Heerlijk! Leuke antwoorden en die Dolce Gusto zat een keer in een huisje waar we op vakantie waren en was niet verkeerd moet ik zeggen! Een plakje oma’s cake mis ik ook wel hoor bij de koffie! Dat hebben ze hier niet…😞

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een leuke tag! Afgelopen zomer schreef / beantwoorde ik er een paar. Wellicht aankomende zomer weer. Deze neem ik dan zeker mee (als dat goed is) Ik ben gek op koffie!

  Een Dolce Gusto machine hebben wij ook gehad, echt verwenmomentjes inderdaad. Nu zijn wij aan de Nespresso, ook genieten hoor.

  Groetjes Jeanine.

  Geliked door 1 persoon

 3. Pingback: Tag: de voorlees-tag | Lifestyle Mommy's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s