Prentenboek- ‘Ik ben je mama niet’

Linda~ Je hebt er van die dagen bij dat het ineens een complete feestdag is van het begin tot het einde van de dag. Door de dag heen komen er steeds geluksmomentjes bij, waardoor het uiteindelijk een topdag is. Zo hadden wij dat een tijdje geleden dus ook, de dag bestond letterlijk en figuurlijk uit allemaal kleine cadeautjes en momentjes van geluk. Ik bracht de tweeling naar school en zodra we aankwamen zagen we dat er een klasgenootje jarig was. Hoewel er op deze school niet getrakteerd mag worden wordt er toch een gezellig feestje gevierd waarbij alle kindjes en vooral de jarige het compleet naar hun zin hebben. Aangezien het een vrijdag was hoefden de kinderen maar tot kwart voor een naar school en dat kwam mooi uit want die middag hadden ze hun eerste echte kinderfeestje van één van hun beste vriendinnetjes. Ze mochten namelijk mee gaan bowlen en vervolgens nog lekker samen pannenkoeken/frietjes eten, nou wat wil je nog meer op zo’n leuke dag?

‘IK BEN JE MAMA NIET’

Echter had deze dag nog meer verrassingen voor ons want toen we uit school kwamen was de post geweest en lag het boek ‘Ik ben jouw mama niet’ op de deurmat. Zodra we het boek zien kunnen we niet wachten om er in te beginnen, onder andere vanwege de mooie illustratie op de kaft. We besluiten het boek meteen te gaan lezen, nog voor we naar het kinderfeestje gaan en dat is maar goed ook. Het boek ligt overigens lekker in de hand, het is niet te zwaar en de pagina’s voelen stevig aan zodat de kinderen er zelfs samen in zouden kunnen bladeren zonder het boek meteen te beschadigen. Zodra we het boek openen zien we meteen alweer een mooie illustratie nog voor het verhaal begint. Hier laat ik de fantasie van de tweeling op los door ze alvast zelf een beetje te laten raden hoe het verhaal zou kunnen lopen als ze naar de titel kijken. Het is erg leuk om zo samen een extra dimensie aan het boek te geven door de kinderen zelf na te laten denken over hoe een verhaal zou kunnen gaan. Het voorblad schijnt slechts pas het begin te zijn want de rest van de illustraties in het boek zijn werkelijk prachtig om te zien.

Om het verhaal van Otto te lezen verwijs ik je door naar de rest van de recensie via de website van Thuisleven.com9200000079711612.jpg.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s