De Nationale Voorleesdagen van 2018 gaan van start!

Linda~ Vanaf morgen starten de Nationale Voorleesdagen van 2018 en dat wordt afgetrapt met het Nationale Voorleesontbijt. Deze dag lezen veel bekende en onbekende Nederlanders voor aan kinderen die niet zelf kunnen lezen. Het doel hiervan is om het voorlezen te stimuleren en dus wordt er die dag en de rest van de week volop voorgelezen op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, bibliotheken en scholen door middel van een gezellig voorleesontbijt.

Net zoals elk jaar is er ook voor deze 15e editie van de Voorleesdagen een Top 10 van prentenboeken samengesteld. En deze top 10 ziet er als volgt uit (Bron: Nationale Voorleesdagen):

NVD18_TopTien_690.jpg

Wijzelf zijn in het bezit van een bijzonder exemplaar van De kusjes-krokodil, en wat ons boek zo bijzonder maakt is dat het gesigneerd is voor Lucas en Eva van Jozua Douglas. Hoe bijzonder is dat? Het boek is nog altijd een van de favorieten van de kinderen want het is natuurlijk wel een heel erg leuk boek om voor te mogen lezen en om naar te luisteren. Bij ons thuis lezen we de tweeling dan ook elke dag voor, zelfs als we wat minder lang de tijd hebben. Al zijn het maar een paar bladzijden die we voorlezen voor het slapen gaan, maar het liefst worden ze ’s morgens, ’s middags en ’s avonds voorgelezen en geef ze eens ongelijk. Wat is er nu gezelliger dan een moment van rust creëren door samen door een boek te bladeren en er je fantasie op los te laten?

Voor Stichting Pretletters schreef ik een recensie van het boek de kusjes-krokodil.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s