Tag: de voorlees-tag

Linda~ Eerder al vulde ik verschillende leuke tags in zoals de Sinterklaas Mommy TagThe coffee tag! en Tag: de rotklusjes van het ouderschap. Deze keer werd ik door Marieke van Puntsgewijs getagd voor de zogeheten Voorlees-tag. En eerlijk is eerlijk, deze tag past volledig bij me aangezien zowel onze tweeling als ik dol zijn op boeken en op (voor)lezen. Deze leuke en vooral originele tag is bedacht door Jeanet van Jeanet Blogt. De Nationale Voorleesdagen zitten er helaas al weer op maar daar hebben we dan ook met z’n allen volop van genoten.  Hieronder zal ik de vragen van de tag gaan beantwoorden.

Wat is op dit moment het favoriete boek van je kind?
Een tijd geleden mocht ik voor Thuisleven het prentenboek Ik ben je mama niet reviewen en dat boek willen ze regelmatig samen lezen. Daarnaast blijven hun favoriete boeken de serie van Boer Boris, die ik overigens ook gerecenseerd heb voor Stichting Pretletters.

Heb je een vast voorleesmoment?
Sowieso wordt er standaard voorgelezen als de kinderen naar bed gaan om zo nog een moment van rust te creëren voor ze gaan slapen. Daarnaast lezen we soms voor op de apartste plaatsen zoals in het voorjaar of de zomer gezellig op de trampoline met wat kussens erbij. Dan liggen we daar te genieten in de koelte van de schaduw.

Lees je precies wat er staat of maak je er wel eens je eigen verhaal van?
Meestal lees ik wel wat er staat, maar soms maak ik er voor de grap een ander verhaal van om te zien of de kinderen nog luisteren. Of ik lees ineens iets geks voor en dan is het lachen 😉

Mag je kind een boek uitkiezen of kies jij wat er voorgelezen wordt?
Onze tweeling mag om de beurt een boek uitkiezen, op even dagen Eva en op oneven dagen Lucas. Tenzij we een paar dagen doen over een dik boek, dan is de ander aan de beurt zodra het boek uit is en dat gaat zo prima. Wel probeer ik soms een beetje te sturen met betrekking tot thema’s zoals winter, Pasen, Sinterklaas en ga zo maar door.

Maak je gebruik van luisterboeken?
Nee niet echt, wel heb ik soms rondgekeken op wepboek.nl omdat daar hele leuke boeken op staan maar eigenlijk lees ik altijd zelf voor.

Maak je gebruik van digitale voorleesboeken?
Zelden, alleen sporadisch via wepboek.nl

Koop je vaak nieuwe voorleesboeken?
Niet zo heel vaak, we gaan vooral boeken lenen bij de bibliotheek of ze krijgen boeken voor hun verjaardag. Daarnaast heb ik wel het geluk dat ik soms een boek win of er een mag reviewen zodat de collectie toch wat wisselt.

Leen je boeken bij de bibliotheek?
Ja, we gaan regelmatig naar de bibliotheek omdat de kinderen dat ook een uitstapje vinden 🙂

Welke tip over voorlezen wil je andere ouders meegeven?
Bij de bibliotheek kunnen kinderen gratis lid worden en kun je dus gratis boeken lenen. Daarnaast heeft de bibliotheek hier regelmatig een soort markthoekje waarbij ze afgeschreven boeken voor een hele leuke prijs verkopen. Wil je dat allemaal niet kun je bijvoorbeeld met een paar man een soort ruilmiddag houden waarbij je samen boeken uitwisselt/uitleent zodat je steeds “nieuwe” boeken hebt.

Op mijn beurt geef ik de tag door aan Leonie van Leonie Naomi Joëlle, zij is mama van twee lieve dochters.

still-life-1037376_1280.jpg

Advertentie

4 thoughts on “Tag: de voorlees-tag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s