DIY Helden handjes

Linda~ Laatst was onze tweeling er weer helemaal op ingesteld om gezellig samen te gaan knutselen. We hadden die week via The Best Ideas For Kids een heel leuk idee gezien om superhelden te maken in de vorm van een hand. En dat is juist heel makkelijk want voor deze DIY gebruik je net zoveel als je maar wil en in de kleur die je wil. Er is namelijk altijd wel een superheld in een bepaalde kleur. En zo niet dan is er vast wel een ander tv-personage waar je de hand op kunt baseren.

Voor vandaag hebben Lucas en Eva gekozen voor Spiderman en de Turtles. Voor deze leuke superhelden hebben we het volgende gebruikt:

  • (Stevig) groen papier
  • (Stevig) rood papier
  • Wit printpapier
  • Wiebeloogjes
  • Potlood
  • Zwarte stift
  • Dubbelzijdige tape of lijm naar keuze

27708059_886377121536216_100987103_o.jpg

Aangezien we vandaag twee variaties hebben leg ik ze allebei een beetje uit.

Spiderman

Als eerste teken je met potlood de handomtrek van je kind na op rood papier en afhankelijk van de leeftijd knip je de hand uit of laat je dat je kind zelf doen. Daarna teken je met een zwarte stift de lijnen van het spinnenweb zoals op de foto onderaan. Op wit papier teken je de ogen, knipt ze uit en tekent vervolgens met een zwarte stift nog een rand om de ogen. Zoals je ziet hebben Lucas en Eva de ogen zelf opgeplakt en dit vonden ze hilarisch om te doen vandaar dat ze de ogen zo gek mogelijk geplakt hebben 😉

Turtles

Net als bij Spiderman teken je met een potlood de handomtrek van je kind na maar dit keer op groen papier. Je knipt de hand weer uit en bepaalt vervolgens welke kleur ‘masker’ je de Turtle geeft. Wij hebben zoals je ziet gekozen voor rood omdat we dat toch nog over hadden van de handen van Spiderman. Je legt de groene hand op het rode papier om een beetje de vorm van de hand te volgen voor het masker. Zo weet je zeker dat deze dadelijk goed aansluit aan de zijkant. Dan teken je het masker zoals op de foto en knipt deze uit. Dan plak je deze op en rest alleen nog de wiebeloogjes om op te plakken en het mondje tekenen met zwarte stift. Wederom was het erg leuk om de Turtles de leukste blikken te geven vonden de kinderen dus dat was weer even lachen, gieren, brullen hier in huis 😉

27707705_886377124869549_1777350114_o.jpg

Wil je meer van dit soort leuke knutsels maken kijk dan eens op de website van The Best Ideas For Kids. Of volg ze via hun Social Media:

Facebook

Instagram

Pinterest

YouTube

TBIFK-Blog-H2-new

4 thoughts on “DIY Helden handjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s