Paaseieren zoeken in de Kasteeltuin

Linda~ de afgelopen tijd lijkt het Kasteel van Helmond levendiger dan ooit met de meest uiteenlopende activiteiten die georganiseerd worden. Zo heb ik de activiteiten van het afgelopen jaar even voor je op een rij gezet:

En daar wordt de komende tijd nog het een en ander aan toegevoegd met de Paasdagen op komst. Wat is er namelijk leuker dan paaseieren te zoeken in de kasteeltuin? Dat is nog eens een leuke en spannende zoektocht in een mooie omgeving. Op Tweede Paasdag zal het Kasteel open zijn van 10.30 tot 17.00. Tussen 10.30 en 16.00 zijn kinderen jonger dan 12 jaar met begeleiding welkom in de Kasteeltuin om gezellig samen naar paaseieren te gaan zoeken. Uiteraard krijgen de kinderen hulp van de kasteelvrouwen omdat het zo nu en dan toch best wel eens lastig kan zijn. Wanneer de eieren gevonden zijn kunnen de kinderen deze inleveren bij de balie in het Kasteel waar ze vervolgens een leuke attentie zullen krijgen.

Paaseieren zoeken in de Kasteeltuin is geheel gratis en hoeft niet gereserveerd te worden. Voor een bezoekje aan het Kasteel betaal je het reguliere tarief. 

Natuurlijk wordt er rekening gehouden met het weer en dus is er een reserveplan voor wanneer het zou gaan regenen. In dat geval kun je paaseieren aan zoeken in het Kasteel en betaal je dus voor de toegang tot het Kasteel wat overigens zeer de moeite waard is. En na al het speuren naar de paaseieren is er in het Kasteel zelf nog een activiteit te doen, namelijk het versieren van een eierdopje. Deze activiteit vindt plaats in het Kasteelcafé en is gratis. Je betaalt uiteraard wel voor de entree tot het Kasteel.

Op Eerste Paasdag is het Kasteel gesloten.

Kom jij gezellig speuren in de Kasteeltuin of in het Kasteel?

28782681_902204999953428_6655602250980786176_o.jpg

Het hele jaar door worden er leuke activiteiten georganiseerd in en rondom het Kasteel van Helmond. Houd hiervoor zeker de website van Museum Helmond in de gaten!

Of volg ze via FacebookInstagram of Twitter.

Museum Helmond heeft twee locaties:

Kasteel Helmond

Kasteelplein 1
5701 PP Helmond / info@museumhelmond.nl

Kunsthal Helmond

F. J. van Thielpark 7 5707 BX Helmond / info@museumhelmond.nl

Openingstijden:

Kasteel Helmond & Kunsthal Helmond:
Dinsdag tot en met vrijdag: 10.00 tot 17.00 uur
Zaterdag, zondag en feestdagen en Koningsdag: 12.00 tot 17.00 uur
Gesloten: Nieuwjaarsdag, carnaval (zaterdag t/m maandag), 1e Paasdag, 1e Kerstdag. Tel.: 0492-587716.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s