Een persoonlijke tas die ook nog eens goed is voor het milieu (winactie gesloten)

Linda~ Het milieu, dat is iets waar we met z’n allen zuinig mee om moeten gaan willen we het allemaal netjes achterlaten voor onze kinderen, hun kinderen en ga zo maar door. Dat lijkt een standaard riedeltje te worden voor sommige mensen maar wij zijn er ook thuis best wel mee bezig tot een bepaalde hoogte. Het is nu niet zo dat ik thuis op een hometrainer zit zodat mijn man televisie kan kijken, dat gaat dan ook wel weer een beetje ver 😉 Toch willen wij onze kinderen een goede basis mee te geven om lief te zijn voor het milieu. Zelfs door kleine dingen te doen kun je al een groot verschil maken. Wat zijn dan de belangrijkste dingen die wij doen om ons steentje bij te dragen?

Water en stroom

Het verspillen van water en energie vind ik een echte no go. Wederom is het niet zo extreem dat we van alle apparaten de stekkers uittrekken, maar we laten bijvoorbeeld geen lampen onnodig branden. Daarnaast vind ik het ook niet nodig om een hele dag de tv aan te laten staan en al helemaal niet als er toch niemand op dat moment naar kijkt. Ook het laten stromen van water terwijl je je tanden poetst hoor ik vaak maar vind ik totaal niet nodig evenals de douche minutenlang aan laten terwijl je er (nog) niet onder staat. Overdreven lang douchen vind ik pure verspilling waar ik mezelf sporadisch nog wel eens op wil betrappen. Een douchetimer kan hiervoor de oplossing zijn, deze kun je online kopen maar waarschijnlijk ook voor een paar euro vinden bij Action.

Recyclen

We proberen onze tweeling nu al te leren dat het belangrijk is om afval te scheiden en dat zit er al best aardig in ondanks dat ze 4 jaar zijn. Ze weten precies wat in welke bak of zak moet aangezien we plastic, glas, papier, gft en huisvuil scheiden. Een ritje of wandeling naar de glasbak zien ze zelfs als uitje aangezien ze dan vaak mee rijden met hun loopfietsen. Op deze manier laten we ze bewust mee denken wat waar hoort en ook batterijen leveren we netjes weer in.

Plastic tasjes

Dat is bij ons ook een heel belangrijk punt waar we al jaren mee bezig zijn. Tot 2016 kreeg je in elke winkel volop gratis plastic tasjes bij elke scheet die je kocht. In plaats van deze meteen weg te gooien gebruikten wij deze bijvoorbeeld als afvalzakje in de pedaalemmertjes van het toilet en de badkamer zodat deze nog een keer gebruikt werden. Of we gebruikten ze om het glas naar de glasbak te brengen en als de tas nog schoon was gebruikten we deze gewoon opnieuw. De Rijksoverheid is heeft het verbod ingesteld omdat we jaarlijks zo’n 3 miljard plastic tasjes gebruikten en het merendeel belandde daarna als afval op straat en waar nog meer. Plastic tasjes mogen sindsdien niet meer gratis aan consumenten gegeven worden maar deze kunnen gekocht worden. Een jaar na het verbod bleek dat er maar liefst 70% minder tasjes over de toonbank vlogen en belangrijker nog.. Er bleken al ruim 40% minder plastic tasjes als zwerfafval op straat te liggen. (Bron: Rijksoverheid)

Tegenwoordig maken wij graag gebruik van duurzame tassen zoals tassen van katoen of canvas. Een tijd geleden stuurde Linda van By LM me een hele mooie tas die echt een schot in de roos was! Op de tas stond namelijk #twinmom, ik bedoel maar, die is dus perfect voor me en ik ben dan ook heel blij met dit leuke cadeau. De tas past makkelijk in mijn handtas waardoor ik hem altijd bij me heb en dus geen (plastic) tassen meer hoef te kopen. Om hem te gaan gebruiken voor een tochtje naar de glasbak kan ik niet over m’n hart verkrijgen want dat vind ik dan wel weer heel zonde. Wel gebruik ik hem elke week om mijn zwemspullen in te doen als ik een paar baantjes ga zwemmen in extra warm water om zo toch een beetje in beweging te blijven. Als ik met vriendinnen een knutselavond heb afgesproken of wanneer ik boeken ga lenen bij de bibliotheek gaat ie ook mee want nogmaals, ik ben er heel blij mee.

28535124_899489206891674_204389298_n

Zo’n leuke tas met de tekst #momlife of #twinmom kun je via de website van By LM bestellen voor maar €7,95. Doordat het een mooie prijs is maakt het een ideaal cadeau voor de verjaardag van een (schoon)zus, vriendin, nichtje, noem het maar op. De tas is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren namelijk zwart, naturel en wit.

Natuurlijk kun je voor nog veel meer leuke en originele cadeaus terecht bij By LM. De lightbox is nog altijd erg populair en dus kun je hier terecht voor leuke kaartjes rondom het thema Pasen: Pasen set 1 en Pasen set 2. Ook voor andere thema’s en persoonlijke sets zoals die van het thema Sinterklaas ben je hier aan het goede adres: Lightbox kaartjes. De prijzen hiervoor zijn wederom erg leuk aangezien de bedragen tussen €3,95 en €5,95 liggen dus wat dat betreft is dat weer erg budget-proof.

 

By LM is echter van alle markten thuis want je kunt er ook terecht voor workshops zowel daar als op locatie. Een aangezien er ook aan de kleinere kunstenaars wordt gedacht kunnen er ook kinderfeestjes gegeven worden zodat je daarmee zeker punten scoort bij de jarige en diens vriendjes en vriendinnetjes.

Ben je nieuwsgierig geworden neem dan een kijkje op de website van By LM. Je kunt ze natuurlijk ook gezellig volgen via Facebook of Instagram.

logo_large

Winactie

En dan komen we nu aan bij het deel wat de meesten van jullie waarschijnlijk het leukst vinden. Namens Linda van By LM mag ik een witte tas met de tekst #twinmom weggeven aan een van onze volgers, hoe lief is dat? Wat mag je doen om kans te maken op deze leuke tas? (Exclusief deze schattige aapjes)

28423209_2061588177497172_5247450768302772646_o

De winactie loopt van dinsdag 20 maart tot en met maandag 26 maart 0.00, daarna proberen we de winnaar zo snel mogelijk bekend te maken. De winnaar heeft 48 uur de tijd om te reageren.

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen *

36 thoughts on “Een persoonlijke tas die ook nog eens goed is voor het milieu (winactie gesloten)

  1. Ik ken opeens een twinnmom de vriend van Leon en zijn vrouw zijn zwanger van een 2ling hihi. Dat komt hij net vertellen. Dus ik kom toch nog meedoen! Negeer de vorige relatie maar. Haha.

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Helemaal in stijl de de intocht kijken – Winweek | Lifestyle Mommy's

  3. Pingback: Plastic Free July 2019 | Lifestyle Mommy's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s