Flamingo DIY’s

Linda~ Een tijd geleden was ons dochtertje helaas een paar dagen niet lekker en had ze vooral erge last van oorpijn. Haar tweelingbroertje kon echter wel gewoon naar school en dat vond Eva dan niet echt leuk maar helaas kon het niet anders. Gelukkig was Eva die dag wel af te lijden door even met haar te knutselen. Op de vraag wat ze wilde knutselen had ze meteen een antwoord:ze wilde flamingo’s knutselen voor tante Chantal omdat tante dol is op flamingo’s. Op internet kwamen we een leuk klein knutselproject tegen waarvoor ik gelukkig al veel in huis had. Wat heb je nodig voor deze kleine flamingo’s:

  • Een grotere hartjespons
  • Roze of witte ragers
  • Roze papier
  • Roze veertjes
  • Wiebeloogjes
  • Zwarte pen, stift of fineliner
  • (Dubbelzijdige) plakband

28504242_897024560471472_704151285_o

Voor deze vrolijke flamingo’s heeft Eva vier hartjes uitgeponst en de achterkant hebben we voorzien van dubbelzijdige plakband. De ragers hebben we in drie stukken geknipt en het langste deel hebben we gebruikt voor de nek. Een voor een buig je de ragers in de gewenste vorm, twee voor de poten en een voor de nek. Voor de nek ga je twee bochten in de rager buigen. De andere twee ragers buig je zoals op de foto of in en andere houding naar keuze. Eerst plak je de veertjes op het hartje en daar leg je de ragers overheen. Vervolgens plak je het tweede hartje er tegenaan en je kunt het verstevigen door het nog met extra plakband vast te plakken zodat je zeker weet dat het geheel niet loskomt. Uit het roze papier knip je voor elke flamingo twee keer de vorm van de snavel en daarop teken je de zwarte delen van de snavel. De snavels plak je tegen het uiteinde van de rager en zorgt dat de rager de snavel volledig bedekt. Dat maakt dat het geheel op z’n stevigst is. Ook nu kun je er weer voor kiezen om het steviger te maken met plakband zodat het zeker niet los laat. Als laatste plak je er nog een wiebeloogje op en je flamingo is klaar.

Uiteindelijk vond Eva deze flamingo’s te mooi om weg te geven en dus ging ze een tekening van een flamingo maken. Ze vroeg mij om een flamingo te tekenen want hij moest heel mooi worden voor tante. Met zwarte stift heb ik dus een flamingo getekend die zij ingekleurd heeft en zij is deze gaan opvullen met allerlei figuurtjes die we uitgeponst hebben uit restpapier. Zo zie je maar dat het zonde is om elk groter stuk papier weg te gooien want je zou het nog eens kunnen gebruiken voor zoiets. Het is zonde om hier steeds een nieuw vel papier of karton voor te gebruiken. Op deze manier gebruik je alle materialen zo intensief mogelijk en is de verspilling het kleinst. Jammer genoeg had tante Chantal weer niets want ook deze was te mooi om weg te geven en dus moest deze op de tussendeur naar de hal komen hangen. Gelukkig begreep tante Chantal het volkomen dat Eva deze creaties niet weg kon geven 😉

28500848_897024590471469_1508740529_o

Heb jij al eens een flamingo geknutseld?

4 thoughts on “Flamingo DIY’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s