DIY Boter-Kaas-Eieren van strijkkralen

Linda~ Vorig jaar hadden Lucas en Eva voor hun verjaardag allebei een set strijkkralen gekregen. Lucas kreeg een set van Cars en Eva kreeg een set van Frozen, in beide dozen zaten 3 voorbeelden om te maken dus we konden vooruit. Een tijd geleden hebben we dan eindelijk de laatste figuren van de sets gemaakt en daarna bleek dat je heel veel kralen overhoudt van zo’n set. Iedereen die me inmiddels kent weet dat ik het zonde vind om onnodig dingen weg te gooien die je nog makkelijk ergens anders voor kunt gebruiken. Hierdoor ging ik op zoek naar mogelijkheden en daardoor kwam ik terecht bij de website van Søstrene Grene. Zij hebben namelijk iets op hun website waar ik helemaal dol op ben, de DIY-hoek. Hier hebben zij allerlei leuke diy’s geplaatst die je zelf heel makkelijk na kan maken. En zo kwam ik terecht bij het idee om van strijkkralen die over zijn een leuk boter-kaas-eieren-spel te maken. Het bleek dat ik toch meer kraaltjes nodig had dan ik dacht dus mijn eerste idee ging niet helemaal op om de kraaltjes op te maken hihi. Het mat het idee echter niet minder leuk vandaar dat ik nog wat kraaltjes bij ben aan halen en uiteindelijk toch aan de slag ben gegaan. En ik ga je dus laten zien hoe het mij verging.

Wat heb je nodig voor het speelbord:

  • 208 zwarte kraaltjes
  • 576 witte kraaltjes

Wat heb je nodig voor de lieveheersbeestjes (5 stuks):

  • 105 zwarte kraaltjes
  • 210 rode kraaltjes

Wat heb je nodig voor de bijtjes (5 stuks):

  • 45 zwarte kraaltjes
  • 50 gele kraaltjes
  • 40 doorzichtige kraaltjes (wit kan ook)

Als je de aantallen ziet denk je vast wat een hoop, maar je zit eerlijk gezegd nogal gauw aan deze aantallen. Uiteraard kun je ook zelf andere figuurtjes maken van de kleuren die je eventueel wel “over” hebt.  Hieronder laat ik zien hoe ons spel geworden is. Lucas en Eva waren razend enthousiast en spelen het nog altijd met veel plezier. Het is namelijk een spel dat uit de kast gehaald kan worden om snel even tussendoor te spelen.

28537341_900969073410354_2004693255_n

Wil je graag een duidelijk filmpje kijken en het sjabloon downloaden? Dan verwijs ik je graag door naar de website van Søstrene Grene.

Voor meer inspiratie kun je ze altijd volgen via de volgende social media:

20799836_1915987368624901_1922775326599038345_n.png

Welke leuke creaties heb jij al gemaakt met strijkkralen?

Advertentie

4 thoughts on “DIY Boter-Kaas-Eieren van strijkkralen

  1. Pingback: DIY Kerst Boter-Kaas-Eieren | Lifestyle Mommy's

  2. Pingback: DIY Kerst Boter-Kaas-Eieren – K-fashion Magazine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s