Verfkunst maken met speelgoedauto’s

Linda~ Oke, onze kinderen zijn dol op knutselen en zouden dit het liefst de halve dag doen, vooral schilderen. Daar kun je ze bij wijze van ’s nachts voor wakker maken want dat is echt het aaaaaaallerleukste. Nou ja bijna dan want wat bij Lucas helemaal bovenaan staat is toch echt het spelen met auto’s. Dit is af en toe wel een beetje een frustratie voor Eva: “Daar komt ie weer met z’n auto’s”. Ik snap het ook wel, je broer speelt toch iets minder met poppen dan met z’n auto’. Hoewel Lucas best regelmatig met Eva haar poppen en puppy mee speelt hoor dus ze heeft geen klagen. Een tijd geleden was ik weer eens aan het rondkijken op mijn grootste vriend Pinterest. En daar vond ik een activiteit waar ze beiden erg gelukkig van zouden worden. Verven met behulp van speelgoedauto’s. Even twijfelde ik wat de reactie van Eva zou zijn maar ik gokte het erop aangezien ze schilderen dus fantastisch vindt.

Zodra ik de kinderen vertelde wat de bedoeling was keken ze me eerst aan of ik ter plekke knettergek geworden was. Schilderen met auto’s? En ze zouden geen straf krijgen? Ja ja, er wordt nu een mooi beeld van me geschetst haha maar goed, inderdaad dat was de bedoeling.. Schilderen met auto’s zonder straf te krijgen ja, dat wilden e maar al te graag. Toch vertrouwden ze het nog niet helemaal dus dat ging lekker 😉 In elk geval is het uiteindelijk een hele leuke en vooral productieve ochtend geworden waar mooie kunstwerken uit voort gekomen zijn.

32287736_934587053381889_6803989411097739264_n.jpg

Wat heb je nodig om zo’n mooie kunstwerken te maken?

  • Een groot vel papier, karton of canvas
  • Verschillende soorten (plakaat)verf
  • Kwasten
  • Auto’s die vies mogen worden of makkelijk schoon te wassen zijn

Allereerst heb ik beide kinderen een groot vel papier gegeven en hier heb ik zelf alvast verschillende kleuren dotten verf op gedaan. Vervolgens heb ik de kinderen auto’s gegeven die makkelijk af te wassen waren. En toen kon de race gaan beginnen door de verf. Het was een en al vrolijkheid en de mooiste kleuren werden over het papier getrokken. Je kunt eventueel afwisselen met verschillende soorten auto’of andere voertuigen zodat je meer verschillende (banden)sporen krijgt voor een leuk effect. Uiteindelijk is het de kunst om op tijd het kunstwerk aan de kant te trekken bij mooi kleurgebruik of zodat het papier niet gaat scheuren. Ik heb de kinderen meteen een paar kunstwerken achter elkaar laten maken zodat ze er meteen een stel we konden geven aan oma en andere mensen voor wie ze graag wat wilden maken.

Heb jij nog leuke ideeën om aparte kunst te maken met je kinderen?

Advertentie

4 thoughts on “Verfkunst maken met speelgoedauto’s

  1. Pingback: Een stoere bescherming voor onze tafel | Lifestyle Mommy's

  2. Pingback: Tonka blijft nog altijd leuk! | Lifestyle Mommy's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s