Mist, een boek dat je niet weg kunt leggen

Linda~ Ik ben een echte boekenwurm al zolang als ik het me kan herinneren. Vroeger las ik boeken zelfs binnen een dag uit, zonder enige moeite. Inmiddels is dat minder geworden door de jaren heen vanwege het feit dat ik steeds meer hobby’s en bezigheden heb. Dit jaar had ik me voorgenomen om meer boeken te gaan lezen en gelukkig biedt Uitgeverij Holland me regelmatig de kans om weer een boek te lezen. Half mei kreeg ik de kans om het spannende boek ‘Mist’ van Rom Molemaker als een van de eerste mensen te lezen. Alleen de leesproef al zorgde er voor dat ik het boek graag wilde gaan lezen. Na een week kreeg ik dan toch het verlossende antwoord dat ik een van de gelukkigen was. De dag erna lag het boek tot mijn grote vreugde al in de brievenbus. De kaft van het boek ziet er zeer spectaculair uit en maakt dat ik eigenlijk meteen al aan de slag wil. Helaas heb je als moeder van een ondernemende tweeling overdag weinig tot geen tijd om een boek te gaan lezen, dus heb ik netjes gewacht tot de kinderen in bed lagen. En nee, ik heb ze niet expres een uur eerder naar bed gebracht hoor hihi.

Het boek bestaat uit verschillende kortere delen omdat het boek geschreven is vanuit het oogpunt van verschillende personages. Om precies te zijn de volgende personages:

  • Haroun
  • Grace
  • Wessel
  • Sara

Haroun gaat met school voor een week naar het eiland Welvum. Grace, Wessel en Sara wonen op dit stille en saaie eiland waar nooit iets gebeurt. In dit boek gebeurt er uiteindelijk wel degelijk iets op het eiland en dat houdt iedereen bezig. Er gebeuren ineens de raarste dingen op het eiland en niemand weet wie daar achter zit.

Dit boek heeft me dagen bezig gehouden vanwege de spanning. Zodra ik in het boek begonnen was liet het me ook niet meer los. Zelfs als ik het weg had gelegd ging ik in mijn hoofd verder om te bedenken hoe het verhaal af zou lopen en wie overal achter zat. Het feit dat het boek geschreven is vanuit vier verschillende personages heeft me niet een moment gestoord of in de war gebracht. Het gaf voor mij juist een extra pluspunt waardoor ik het boek zeker aan kan raden om te gaan lezen. Het boek heeft overigens een heel fijn formaat en gewicht waardoor je het makkelijk mee kan nemen op vakantie of onderweg. Het boek is bedoeld voor kinderen vanaf 12 jaar maar ook voor volwassenen is het nog prima te lezen. Het boek leest makkelijk weg maar is geen doorsnee kinderboek. Er zit lekker veel spanning in voor de stoere pubers en dus is het zeker een aanrader om iemand cadeau te doen.

Praktische informatie

Auteur: Rom Molemaker
Omslag: Nanja Toebak
ISBN: 9789025113988
Uitgeverij: Uitgeverij Holland
“Mist” is onder andere te koop bij Uitgeverij Holland en kost € 13,90

mist

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

2 thoughts on “Mist, een boek dat je niet weg kunt leggen

    • Spannende thriller over een schoolklas die op werkweek naar een waddeneiland afreist, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan en elke vreemdeling met wantrouwen bekeken wordt. Hun komst is de start van een reeks onheilspellende gebeurtenissen: een onverklaarbare mist die alles omhult, de oorverdovende stilte in de duinen, voetstappen overal in het zand, en een nachtelijke brand. Na de brand blijkt een van de eilandbewoners vermist. Heeft de groep vreemdelingen er iets mee te maken, of moet de dader binnen de gemeenschap gezocht worden? Deze YA thriller wordt verteld vanuit het afwisselend perspectief van vier jongeren met ieder een verrassende kijk op de gebeurtenissen.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s