Zelfgemaakte bedankjes voor de juf

Linda~ Het eerste schooljaar van onze tweeling loopt bijna ten einde, wat vliegt de tijd toch. Het lijkt dit jaar voor het eerst nog sneller te zijn gegaan dan anders, alsof ze eigenlijk pas net op school zitten. Toch hadden ze hun draai gelukkig al snel gevonden op school en is het alsof ze nooit anders gedaan hebben. Nu de vakantie er aan zit te komen is het ook bijna tijd om afscheid te nemen van de juffen, tenminste voor dit schooljaar dan. En bij een afscheid hoort een leuk cadeautje, al is het dan een kleinigheidje. Jullie weten dat ik graag zelf knutsel dus ben ik aan de slag gegaan voor de juffen. De knutsels die ik in dit blog laat zien waren voor een juf die eerder dit jaar al afscheid nam omdat ze een zwangerschapsverlof opgevangen had. Vooral Eva vond het erg jammer maar ook Lucas was dol op deze lieve juf. Omdat de kinderen toen nog geen half jaar op school zaten besloot ik voor iets te kiezen wat zeker bij ze paste.

Apenkoppen

Lucas en Eva hoefden gelukkig niet lang te wennen op school en waren al gauw zichzelf. Twee ondernemers die vooral ook erg leuk zijn (vinden ze zelf, en van elkaar, en er is dan ook altijd wel iemand die om ze lacht). Het kon dan ook niet anders dan dat daar iets mee gedaan zou worden. Laat het nu net zo zijn dat ze dol zijn op apenkoppen, een van het weinige snoep waar ze echt dol op zijn en wat ik af en toe in huis haal. Ik vulde een voorraadpot met deze snoepjes en hing er een kaartje aan met de toepasselijke tekst: “Deze apenkoppen zeggen bedankt”. Daarnaast maakte ik zelf nog een kaart voor de juf waarin ik opschreef wat de kinderen nog tegen de juf wilden zeggen en ik liet ze zelf hun naam erin schrijven zodat het een persoonlijk geheel zou worden.

Gevulde theeglazen

Later in het jaar zat er nog een afscheid aan te komen, namelijk van de lieve stagiaire. Ook haar vonden de kinderen erg aardig en dus leek het ons leuk om weer iets persoonlijks te maken. Ik vulde twee grote theeglazen met enkele verschillende smaken thee en dat zou het “thema” worden. De kinderen liet ik allebei een verftekening maken en daar knipte ik van allebei een groter hart uit. Deze harten plakte ik van allebei op een kaart en maakte de kaart een beetje af. In de kaarten schreef ik een quote die met thee te maken had om vervolgens Lucas en Eva zelf hun namen in de kaarten te laten schrijven. Zo krijg je een heel persoonlijk iets maar wat ook nog eens functioneel is voor de ontvanger. Het geheel heb ik netjes ingepakt met folie en lint zodat het er feestelijk uitzag.

Het is soms erg lastig merk ik om iets leuks en origineels te verzinnen voor de juf of meester wat daarnaast eventueel ook nog eens functioneel is. Op deze manier hebben wij alvast voor een paar juffen geknutseld. Nog 2 juffen te gaan over enkele weken dus ik ben alweer hard aan het nadenken wat we ze gaan geven.

Heb jij nog leuke tips?

5 thoughts on “Zelfgemaakte bedankjes voor de juf

  1. Pingback: 10x de leukste bedankjes voor juffen en meesters • Tante Truus Kan Alles

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s