Geluiden memory, een vrolijke lente diy

Linda~ Aangezien het vandaag 21 juni is kan het echt nog maar net, deze vrolijke lente diy. Nou ja, eigenlijk kan je zoiets het hele jaar door maken, maar omdat ik gebruik gemaakt heb van hervulbare paaseieren in typische lente kleurtjes vind ik het bij het voorjaar passen. Net na Pasen heb ik bij Kruidvat deze leuke hervulbare eieren gekocht. Dit omdat ze na de Paasdagen daar in de schappen lagen met de leuke actie 1+1 gratis en dan begint het bij mij al te kriebelen. Ze zien er zo leuk uit van kleur, kan ik daar misschien iets mee? geloof me, als je maar lang genoeg nadenkt en rondkijkt dan komt er vanzelf wel een idee voorbij waarvan je denkt: ja dat ga ik er mee doen.

En zo kwam ik dus dankzij Pinterest weer uit bij geluiden memory, een onderdeel van het zogeheten “Sensory Play”. Zodra ik de tweeling uitgelegd had wat ik ging maken waren ze al meteen enthousiast en kwamen ze zelf met ideeën. Deze twee ondernemers hadden namelijk samen bedacht dat er een set hagelslag moest en in een andere set vruchtenhagel. op zich is het idee heel erg leuk en een echte aanrader, alleen zul je dan een keuze moeten maken. Vruchtenhagel en hagelslag klinken namelijk totaal hetzelfde dus dat zou de moeilijkheidsgraad erg opwaarderen en ze zullen vast lang bezig zijn met het goede te raden 😉 Wat heb ik er uiteindelijk dan wel ingedaan?

  • Fijne mie (heel klein geknepen zodat je een fijn geluid krijgt)
  • Spaghettini (je kan ook gewoon macaroni gebruiken)
  • Rijst
  • Vruchtenhagel (en de hagelslag heb ik dus achterwege gelaten)
  • Yoghurt snoepjes
  • Snoepjes uit een schatkistdoosje

Van de onderste drie heb ik de gaatjes van de paaseieren afgeplakt zodat er geen extra lucht bij kan komen en de kan kleiner is dat het gaat schimmelen. Aangezien Lucas en Eva inmiddels al 4 jaar zijn en ik ze duidelijk kan maken dat ze er niet in moeten knijpen omdat anders het ei open gaat heb ik het niet extra dicht geplakt. Ben je niet zeker of je kleine ondernemer het ei dicht laat dan kun je het extra dichtplakken met plakband of tape. Uiteraard kun je steeds wisselen van inhoud. Je kan er namelijk ook materialen van buiten in doen zoals eikels, kastanjes, kiezeltjes, takjes of wat dan ook. Al je vantevoren maar even bedenkt dat de geluiden niet teveel op elkaar lijken. Je kan dat ook voorkomen door in het ene ei meer te doen dan in het andere ei. Bij dezelfde inhoud moet je uiteraard wel dezelfde hoeveelheid doen anders raden ze het natuurlijk niet zo gauw (maar zijn ze wel lang bezig, oh jee wat zeg ik nou toch).

34284607_955646867942574_4801795809412644864_n.jpg

Wat zou jij in deze geluiden memory doen?

Advertentie

3 thoughts on “Geluiden memory, een vrolijke lente diy

  1. Pingback: Met deze diy maak je je paastafel extra vrolijk | Lifestyle Mommy's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s