De Quarks, een leerzame puzzelfamilie (winactie gesloten)

Linda~ Inmiddels is het begin juli en dat wil zeggen dat het bijna tijd is voor de zomervakantie. Velen gaan op vakantie, anderen blijven gezellig thuis en vermaken zich in de buurt. Voor de kinderen begint er een heel wisselende periode want vaak is tijdens een vakantie de structuur weg van de schooldagen. Wat ga je doen, ga buiten spelen of toch maar weer naar binnen? En dan hebben we het nog niet eens over het weer aangezien dat hier in Nederland zo wisselvallig is. Wat kun je dan doen? Onze tweeling vindt het bijvoorbeeld erg leuk om bezig te zijn met kleuren, puzzelen en ga zo maar door. Elke dag zijn ze bewust en vooral ook onbewust bezig met leren doordat ze zoveel vragen stellen en veel willen weten.

Denksport heeft nu iets voor deze kleine wijsneuzen en uiteraard ook voor grotere wijsneuzen. Zij presenteren een nieuwe serie van Denksport Junior: De Quarks. Wie zijn dat dan? De Quarks is een leuke maar zeer gevarieerde vriendengroep van zeer aparte wezentjes. Max, Bob, Lola, Harry en Orbit vormen samen een leuk gezelschap waarbij ieder z’n eigen uitzonderlijke karakter heeft. Deze leuke serie is bedoeld voor kinderen tussen ongeveer 6 en 10 jaar en biedt tal van mogelijkheden. Speciaal voor jullie heb ik deze serie getest met onze tweeling, en hoewel ze zelf nog niet helemaal kunnen lezen en schrijven lukt het ze aardig met wat hulp van ons om hiermee aan de slag te gaan.

De Quarks Omnibus van 6 tot 8 jaar

Dit vrolijke puzzelboek bevat 95 pagina’s met de leukste puzzels en kleurplaten voor kinderen tussen 6 en 8 jaar. Dankzij de leuke en vooral kleurrijke illustraties nodigt het de kinderen heel erg uit om het boek eens te bekijken en ze besluiten dan ook meteen aan de slag te gaan. Je kunt het zo gek niet bedenken of de puzzels staan er in, van lijnpuzzels tot Zweedse puzzels en woordzoekers. Op deze manier leert onze tweeling steeds beter de letters en woorden herkennen en lukt het ze af en toe zelfs om een woord te lezen. Op deze manier zijn we toch educatief bezig in de vakantie en tegelijkertijd hebben we een gezellige gezinsactiviteit.

Quarks Kleurblok van 6 tot 8 jaar

Dit kleurblok is echt alles wat je nodig hebt als je kind dol is op tekenen en kleuren. Het is een praktisch formaat dat je vrijwel in elke koffer of tas mee kunt nemen en de kaft is stevig genoeg zodat deze ook tegen een stootje kan. Wat ik een groot pluspunt vind aan de kleurplaten is dat je zoveel te kijken hebt en daardoor weer genoeg materiaal hebt om gezellig met je kind over te praten. Nu is dat met onze tweeling niet zo heel moeilijk, maar van deze kleurplaten werden ze heel enthousiast. Ook vind je er hele leerzame platen zoals onder andere een over muziekinstrumenten, op deze manier leert je kind zeker nieuwe woorden en kun je daar weer op verder borduren door ze bijvoorbeeld de woorden te leren schrijven. Wederom heb je een gezellige activiteit en je kind leert er zeker van.

De Quarks Omnibus van 8 tot 10 jaar

Voor dit leuke puzzelboek geldt eigenlijk hetzelfde als de Quarks Omnibus voor kinderen van 6 tot 8 jaar. Het verschil zit hem natuurlijk in de moeilijkheidsgraad. Zo staan er in beide boeken bijvoorbeeld de puzzeloefening ‘Tellen en kleuren”. In het ene boek werk je met 7 kleuren en in het andere boek met 9 kleuren zodat de kinderen net weer een stapje meer uitgedaagd worden. Deze boeken zijn ideaal ter overbrugging van de zomervakantie zodat je kind ook tijdens de vakantie de hersenen kan trainen en bezig blijft. Het voordeel is dat deze activiteit ook lekker uitgevoerd kan worden als het buiten regent dat het giet of gezellig op vakantie als je even niets te doen hebt. Als extra activiteit kun je achterin het boek een masker vinden om zelf te maken.

Meer informatie over deze leuke boeken van Quark vind je op de website van Denksport.

Quarks Galaxy App

Dat was dus nog niet alles, ook Denksport snapt dat je kind af en toe even een spelletje wil spelen op een telefoon of tablet. Hier thuis hebben we er duidelijke afspraken over hoewel we ons daar vaak geen zorgen om hoeven te maken, de kinderen spelen het liefst buiten. Als het regent grijpen ze wel eens terug naar hun tablet, en dan komt de leuke app Quarks galaxy om de hoek. Met deze app nemen de vrolijke vrienden je mee naar allerlei soorten werelden waar je gouden sterren kunt verdienen. Maar die sterren krijg je natuurlijk niet zonder er iets voor te moeten doen. Door middel van het maken van verschillende soorten puzzels en leerzame spelletjes kunnen de kinderen de gouden sterren verdienen. Naast de gouden sterren kun je puzzelstukjes verzamelen en als je ze allemaal hebt krijg je uiteraard een beloning. Een van de grootste voordelen van deze app vinden wij dat deze ook offline te spelen is, dus hartstikke makkelijk als je onderweg bent of als je aan het kamperen bent. De kinderen vinden de app geweldig, en ik? Ik heb hem geïnstalleerd op mijn telefoon, ssssst 😉

Jij kunt deze vrolijke en leerzame app ook downloaden, hieronder zal ik de links plaatsen:

Quarks Galaxy App voor Android

Quarks Galaxy App voor Apple

Winactie

Inmiddels zijn we aangekomen bij het deel van dit artikel want velen van jullie het leukst zullen vinden. Van Denksport mogen we een pakket weggeven met allerlei leuke Quarks boekjes. Het pakket bevat het volgende:

  • Quarks Omnibus 8 tot 10 jaar
  • Quarks Kleurblok
  • Rugtasje

Wat mag je doen om dit leuke pakket te winnen?

De winactie loopt van dinsdag 3 juli tot en met maandag 9 juli 0.00, daarna proberen we de winnaar zo snel mogelijk bekend te maken. De winnaar heeft 48 uur de tijd om te reageren. Wil je zeker zijn dat je het niet mist als je gewonnen hebt is het handig om een reactie te geven onder het bericht op Facebook zodat je getagt kunt worden als je gewonnen hebt 😉

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

33 thoughts on “De Quarks, een leerzame puzzelfamilie (winactie gesloten)

  1. Oh superleuk zeg! ik puzzel veel, zoals sudoku’s, en dan willen de jongens mee helpen, maar dat is dan nog echt te moeilijk voor ze. Ik doe graag mee mijn jochies ❤

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: De beste apps voor kinderen ⋆ Marstyle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s