Geen tijd voor vervelen dankzij De Speelpot

Linda~ Jullie weten inmiddels wel dat ik graag heb dat onze tweeling lekker bezig is, het liefst buiten als het weer dat toe laat. Ze mogen zo nu en dan wel op hun tablet maar niet zo vaak omdat ik dat nog niet nodig vind. Gelukkig is dat geen probleem omdat ze zelf al bijna altijd naar buiten willen, weer of een weer. Een tijd geleden probeerde ik al de Mytimingcards uit om te zien of we op deze manier een limiet konden stellen aan het beeldschermtijd en dat werkte dus perfect.

Voor Vaderdag waren we zoals jullie afgelopen donderdag konden lezen voor de eerste keer gaan kamperen en dat was zo goed bevallen. Aangezien we een kampeerbungalow hadden gehuurd hadden we (gelukkig) geen WiFi. Ondanks het feit dat mijn man en ik helaas ook regelmatig teveel op onze telefoons kijken is het ons dat weekend zelfs bijzonder goed gelukt om deze links te laten liggen. We hebben dat weekend genoten van buitenspellen maar ook puzzelen en andere leuke activiteiten. Jeetje, dat was gewoon even jeugdsentiment zeg, en daar op het park zag je de kinderen allemaal buiten spelen en lekker vies worden. Dat is iets wat je hier in de wijk, uitzonderingen daargelaten natuurlijk, helaas niet meer ziet. Wat mis ik dat ze, het geluid van spelende kinderen en kinderen die mogen spelen zoals wij dat vroeger deden zonder steeds met hun gezicht voor een scherm te zitten staren.

Ineens zag ik via Facebook iets leuks voorbij komen bij Laura Lilly Speelpot en het trok meteen mijn aandacht. Ik zag op een foto een grote glazen pot gevuld met kaartjes en confetti, kortom het zag er erg feestelijk uit en dat wilde ik wel eens gaan uittesten. Het zou namelijk een pot zijn gevuld met inspiratie voor allerlei activiteiten, zonder beeldscherm uiteraard. En dat is precies wat ik wil, meer tijd voor elkaar zoals wij dat dus deden. We besloten samen te gaan werken en mocht deze leuke pot gaan reviewen, joepie! Echt waar, ik was blij als een klein kind, want het is zo leuk. Zodra de pot de dag erna al binnen kwam was het meteen feest. De tweeling kwam kijken want ook zij vonden het er erg vrolijk uit zien en dus lede ik ze uit wat het was.

35819558_971294346377826_7697004903977189376_n

De Speelpot bevat 66 kaartjes met allerlei inspiratie voor activiteiten, zowel binnen als buiten, verdeeld over 4 categorieen namelijk: Spellen (rood), familieactiviteiten (geel), buitenactiviteiten (groen) en activiteiten op warme dagen (blauw). Ik maakte de pot open werd sowieso al vrolijk van de confetti maar er viel me nog iets bijzonders op, iets heel belangrijks. Op het eerste kaartje stond dat het belangrijk was om deze even te lezen voor je gaat spelen. En daar kwam het, iets wat je tegenwoordig niet veel meer hoort maar wat ik persoonlijk o zo belangrijk vindt. Er stonden regels op om het samenspel leuk te houden en ik zal er een paar uitpikken om te laten zien:

 • Sluit nooit andere kinderen buiten
 • Wees altijd aardig voor elkaar
 • Lach elkaar niet uit
 • Wat er ook gebeurt, geweld is nooit een oplossing!

Maar ook regels zoals wanneer je merkt dat buren last hebben van je enthousiasme dat je dan beter ergens anders kan gaan spelen. En wat ik een hele leuke vond is is dat wanneer je ziet dat andere kinderen kijken je kunt vragen of ze misschien mee willen spelen zodat je weer nieuwe vriendjes maakt.

Op het moment dat ik verder ging kijken welke activiteiten er in zaten moest ik bij de eerste een beetje lachen en kreeg ik meteen een warm gevoel van binnen. De eerste activiteit was Annemaria Koekoek, het favoriete spel van onze tweeling van 4,5. Dit spel spelen ze sinds de lente begon namelijk het allerliefste met mijn moeder. Naast dit leuke idee zitten er veel activiteiten in die vroeger al gespeeld werden door mijn man en mij en waarschijnlijk ook door jullie zelf. Kennen jullie Buskruit nog? Dat hebben we vroeger veel gespeeld zeg! Wat betreft de activiteiten op warme dagen kwamen er ook weer herinneringen boven zoals bi het spel Marco Polo, dat hebben we toch ook wel gespeeld. Zelfs later nog toen we naar het buitenland op vakantie gingen gebruikten veel animatieteams dat spel in en rond het zwembad. En wat denk je van snoep/fruithappen, wie groeide er niet op met dat spel tijdens je kinderfeestje? Hoe simpel zijn de ideeën en ik had er zelf niet eens meer aan gedacht aan deze leuke dingen.

Toch zitten er ook hele leuke moderne spellen bij waar ik zo hard om heb gelachen en die ik meteen op mijn bucketlist heb gezet om eens te gaan spelen. Zoals bijvoorbeeld Angry Birds in het echt. Geloof me, daar ga je bij je kind, en waarschijnlijk je man, echt punten mee scoren. Wij gaan het zeker een keer uitproberen als we wat meer dozen verzameld hebben, en jij? Als laatste zitten er ook leuke tips in de pot die je met je familie kan doen, van heerlijke recepten om samen te kokkerellen tot leuke diy’s zoals het maken van een fotolijstje van ijsstokjes. Ook zag ik roof de vlag voorbij komen en natuurbingo. Mocht je daarvoor geen inspiratie hebben kun je nog altijd gebruik maken van onze herfstbingo.

Zoals je ziet zijn we heel enthousiast over deze leuke speelpot. De Speelpot is in principe bedoeld voor kinderen tussen de 4 en de 10 jaar maar ook oudere kinderen vinden er vast hele leuke ideeën tussen vooral in de vakantieperioden. Doordat deze heel stevig is kan hij meegenomen worden op vakantie want zoals ik al zei is dit echt heel leuk om op de camping te doen. Honderd procent zeker dat je daardoor snel nieuwe vrienden maakt en punten scoort bij de kinderen. Wie weet voel je je zelf weer even kind en doe je gezellig met ze mee. Daarnaast is deze pot een super leuk en vooral erg origineel verjaardagscadeau waar je zeker mee binnen kunt komen. Ook is deze leuk om te geven als bijvoorbeeld een cadeau voor de vakantie aangezien het hele gezin er iets aan heeft. Verder geloof ik dat deze speelpot een echte aanwinst zou zijn voor kinderdagverblijven, basisscholen, gastouders en ga zo maar door.

Inmiddels kun je de Speelpot bestellen via de webshop van Laura Lilly, maar daarnaast is De Speelpot is ook verkrijgbaar bij de volgende verkooppunten voor de leuke prijs van 12,36:

 • Van de Riet Speelgoed – Ambt Delden
 • Bloemboetiek Patrick – Amsterdam
 • Happy Print – Amsterdam
 • Primera De Postkoets – Beek
 • Primera de Driehoek – Den Haag
 • Warenhuis Staaring – Doesburg
 • Jesners Woonaccessoires – Drunen
 • Primera – Duiven
 • Sport- en Speelgoedhuis de Jager – Geldermalsen
 • Van d’olde Stempel – Genemuiden
 • Primera – ‘s-Gravenzande
 • Primera Drielanden – Harderwijk
 • Oozoomooi – Helmond (Brouwhuis)
 • Piggy’s – Hilvarenbeek
 • Primera Kruijer – Meppel
 • Primera Ron Wolf – Nijmegen
 • Primera Lombardije – Rotterdam
 • DA drogist Wassing – Tolkamer
 • Carien Home & Kado – Veenendaal
 • Primera Weesp – Weesp
 • Bruna – Zeewolde

Momenteel begint De Speelpot erg populair te worden en ze zijn dan ook zeker nog op zoek naar verschillende verkooppunten. Heb jij tips voor verkooppunten, neem dan zeker even contact op met Laura Lilly of neem een kijkje op de website van Laura Lilly. Op hun Facebookpagina vind je nog recepten, omschrijvingen en afbeeldingen die je kan gebruiken bij bepaalde spellen of activiteiten. Het is dus een aanrader om ze te gaan volgen. Naast deze leuke speelpot heeft Laura Lilly uiteraard nog veel meer leuke producten zoals je hieronder kunt zien.

cropped-Omslagfoto-homepage.jpg

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen *

Advertentie

2 thoughts on “Geen tijd voor vervelen dankzij De Speelpot

 1. Pingback: Sfeervolle kleinigheidjes met betekenis | Lifestyle Mommy's

 2. Pingback: Een bijzonder cadeau om te krijgen en te geven | Lifestyle Mommy's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s