De lente en zomer bucketlist van onze tweeling

Linda~ Enige tijd geleden waren we met onze tweeling onderweg naar een afspraak en we besloten om ons onderweg bezig te houden met iets leuks. Op deze manier lijkt de rit namelijk altijd een stuk sneller te gaan en je hebt weer wat gesprekken samen. En van onze kinderen kwam met het idee om een bucketlist te maken. Normaal zullen er weinig vierjarigen zijn die weten wat dat is maar wij hadden ze dat geleerd dankzij de Mytimingcards, dat was immers een van de leuke opdrachten die op de achterkant stond. De kinderen werden razend enthousiast en de ideeën vlogen ons dan ook om de oren. Zo hadden zoveel leuke ideeën, maar het grappige was dat de meesten daarvan geen tot weinig geld kostten. Dat wil zeggen dat we dus toch iets goed gedaan hebben in de opvoeding door ze ook dingen te leren waarderen die geen geld kosten. Wat zagen Lucas en Eva graag terug op onze bucket list?

Boten kijken aan de Maas

De kinderen hebben net als ik echt iets met water en vinden het prachtig om daar te kijken. Vooral als er grote containerschepen of binnenvaartschepen voorbij komen kijken ze hun ogen uit. Het eerste waar ze naar kijken is of er toevallig een auto op het dek van het schip staat, want dat is stoer! En bij elk schip dat voorbij vaart vragen ze tegenwoordig of die ook bij ome Danny op het werk komt. Toevallig hadden we laatst een foto doorgestuurd van een schip dat bij ons in de sluis lag waarvan de schipper de dag erna inderdaad bij ome Danny was. De schipper vond het erg leuk om te horen dat hij de dag ervoor gespot was door onze tweeling 🙂

Schatzoeken in de Groote Peel

Als we de kinderen zelf laten kiezen gaan ze heel graag naar de Groote Peel in Ospel. Dan nemen we een rugzak mee met broodjes, maar ook materialen om schatten te zoeken zoals een vergrootglas, de natuurspeurboeken van De Gruffalo en eventueel een spiegel. Als we gaan dan rijden we op tijd weg zodat we op ons gemak kunnen lopen. We kijken daar altijd even bij de plaats waar vaak kikkers te vinden zijn, in bepaalde perioden hoor je ze al vanaf de parkeerplaats flink tekeergaan. Uiteraard lopen we na de gewone wandelroute ook nog het Kabouterpad als mijn energie dat toelaat. Dat deel vinden ze echt het allerleukst.

Voor de rest van de bucket list van onze tweeling verwijs ik je door naar het volledige artikel op de website van Thuisleven.com.

One thought on “De lente en zomer bucketlist van onze tweeling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s