Educatief de vakanties door met Het Leerkasteel

Linda~ De vakantie van onze tweeling zit er inmiddels alweer bijna op, aan de ene kant is dat heel erg jammer want we hebben ons goed vermaakt. Aan de andere kant is het voor Lucas en Eva heel erg fijn want ze zijn dol op school. Niet alleen hebben ze gelukkig veel vriendjes en vriendinnetjes, ze vinden het het ook erg leuk om dingen te leren. Buiten spelen en knutselen vinden ze geweldig, maar dingetjes leren en vooruit aan vinden ze prachtig. Zo vroeg ik me dan ook af wat ik de kinderen in de vakantie aan zou kunnen bieden, ze houden namelijk van uitdaging.

Inmiddels volgde ik Meester Dennis al een tijd via social media, via hem leerde ik verschillende educatieve apps kennen die ik eens in de gaten hield om te zien of het wat voor onze kinderen was. Ineens zag ik een tweet voorbij komen over Het Leerkasteel en ik besloot de stoute schoenen aan te trekken. Ik wilde namelijk wel eens weten of het iets zou zijn waar Lucas en Eva wat mee konden. Vast wel, want tot nu toe waren het echt handige en nuttige apps die ik voorbij had zien komen, maar toch. We spraken af dat ik Het Leerkasteel zou gaan reviewen met de kinderen. De app is bedoeld voor kinderen tussen 6 en 8 jaar waarmee ze aan de slag gaan met onder andere lezen, rekenen, schrijven en klokkijken. Dat zou een uitdaging zijn aangezien Lucas en Eva 4,5 jaar zijn maar het moest ook een uitdaging zijn voor de tweeling dus daarmee zaten we goed.

Zodra we de app openen zijn beide kinderen erg enthousiast en waar het aan ligt dat weet ik niet maar kinderen lijken op een of andere manier altijd al te weten wat ze moeten doen. Het Kasteel bestaat uit 4 kamers die je later kan gaan inrichten door meubels te kopen met geld dat je verdient door oefeningen te doen. Voor ik de kinderen hun gang laat gaan bestudeer ik de instellingen. Wat ik het grootste pluspunt aan de app vind is dat je het volledig aan kan passen naar het niveau van jouw kind. Zo kun je bepalen tot hoeveel dat er gerekend kan worden, of je klok leert kijken met hele uren of halve uren en welke sprongen je maakt. Op deze manier past je deze app dus altijd bij je kind zonder dat het niveau veel te hoog of juist misschien te laag is. Jij bepaalt dus samen met je kind de uitdaging.

En dus gaan we aan de slag met deze leuke app, want vrolijk is het zeker. Ze komen in een wereld waarin ze kunnen kiezen uit 6 spellen en opdrachten. Vooral het klokkijken en het leren lezen zijn hier de grote favoriet, want ja dat mot je natuurlijk al kennen voor je naar groep 2 gaat 😉 Hoewel ik weet dat het een goede app is verbaas ik me er over dat de kinderen al na hele korte tijd de hele uren van de klok kunnen lezen. Het wordt dus tijd om de halve uren toe te voegen en ook die hebben ze vrij vlug onder de knie. Het lezen vinden ze echt helemaal geweldig en je merkt per keer dat er dan ook zeker verbetering in zit. Ze herkennen de letters al langer maar leren nu ook bepaalde combinaties van woorden en klanken te herkennen. Extra leuk is dat je zelf aan kan geven of ze woorden na moeten schrijven of bedenken. Het feit dat ze geld kunnen verdienen met de opdrachten maakt het zeker leuk voor ze. Met het rekenen (plussommen) zijn we nog volop bezig en daar kun je zelf dus instellen tot hoever ze mogen gaan: 10, 50 of 100. Voor de volledigheid vind je de volgende aspecten in de app

  • minsommen
  • plussommen
  • klokkijken
  • lezen met memory
  • reeksen
  • schrijven

Wat ik overigens nog een voordeel vind is dat de app binnen ieders budget past: er is namelijk een gratis versie maar ook een betaalde versie die volledig is. Normaal ben ik terughoudend wat betreft betaalde apps maar deze vind ik oprecht een aanrader. De app kun je hieronder downloaden via de volgende links:

Gratis versie Het Leerkasteel Android

Gratis versie Het Leerkasteel Apple

Betaalde volledige versie Het Leerkasteel Android

Betaalde volledige versie Het Leerkasteel Apple

leerkasteel.png

(Foto: Meester Dennis)

Wil je graag op de hoogte blijven of meer willen weten over de educatieve apps van Meester Dennis, dan raad ik je aan om hem te gaan volgen via de volgende social media

28276711_928904623942196_1837425148110575165_n

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen *

2 thoughts on “Educatief de vakanties door met Het Leerkasteel

  1. Pingback: De beste apps voor kinderen ⋆ Marstyle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s