Een creatief uitstapje naar het Doe Museum

Linda~ Wij kijken elk jaar weer uit naar onze zomervakantie, dit jaar meer dan anders omdat onze tweeling inmiddels al ruim een half jaar naar school gaat. Half juli gingen we met ons gezin heerlijk een week op vakantie naar het prachtige Drenthe, want prachtig was het zeker. Wat me vooral op viel was dat alles eigenlijk best wel op rijafstand is. Tijdens onze vakantie hebben we natuurlijk genoten op ons vakantiepark maar zijn we er ook op uit getrokken. De meeste dingen die we gedaan hebben waren ongeveer op een half uur rijden, wat dus heel schappelijk is. Die week hebben we verschillende dingen bekeken waar we anders niet aan toe komen omdat het vanuit ons veel te ver rijden is voor een dag. Een van de dingen die we heel graag op vakantie wilden doen was een uitstapje naar het Doe Museum in Veendam. Via andere bloggers had ik er al eens over gehoord en ik had heel veel geluk. Er waren twee bloggers die een hele tijd geleden een winactie organiseerden om kaartjes te winnen voor het gezin en bij een van de twee kreeg je er zelfs vier canvassen bij om daar zelf kunst te maken. Ik deed mee onder het mom van: we zien wel of we geluk hebben. En wat bleek, ik had het geluk dat ik kaartjes won en de canvassen zodat onze tweeling zelf kunst kon maken.

Als we bij het museum aankomen lijkt het in eerste instantie niet heel groot aan de buitenkant dus ik verwacht dat we na een uurtje of hooguit twee wel weer buiten staan. Jeetje, wat kan een mens zich vergissen want ik heb het totaal verkeerd ingeschat! Zodra we binnenkomen verbaas ik me meteen over de ruimte want het museum is toch best breed en diep tegelijk. Daarnaast bestaat het uit twee verdiepingen dus we kunnen vooruit. Wat me meteen opvalt is dat de kern van het museum lekker licht is en heel kleurrijk met vrolijke tafeltjes en stoelen waar je terecht kan voor een drankje of een heerlijke lunch. We starten de dag in de speelhoek met de meest leuke dingen zoals skippyballen, tractors en het leukste van allemaal: Pony cycles! Door staan en zitten af te wisselen ga je vooruit en lijkt het net of je echt paard kan rijden. De kinderen gaat het goed af, mijn man krijgt spierpijn en dus besluiten we dat ik maar over sla aangezien dat mijn spieren daar niet op berekend zijn. Daarna gaan we verder met een leuke speurtocht voor de kinderen die bestaat uit verschillende vragen. Dankzij deze vragen zullen de kinderen en ouders heel goed rond moeten kijken en niet zomaar alle kunst voorbij lopen. Er wordt tijdens deze speurtocht een paar keer om de mening van de kinderen gevraagd en het is heel leuk om dan te horen wat ze zeggen en hoe de kinderen denken, vooral als ze daarna nog wat met elkaar gaan discussiëren. De speurtocht leid je langs allerlei soorten kunst, van Bricksart (vergelijkbaar met lego) tot schilderijen en beelden. Er zijn vijf verschillende speurtochten dus er zit voor iedereen een leuke tussen om te doen. Als ze de speurtocht hebben gedaan worden de antwoorden bekeken en mogen ze een aardigheidje uitzoeken. Beiden zijn tevreden met een knikker omdat ze die thuis kunnen gebruiken voor hun knikkerbaan.

Om te lezen wat we nog meer hebben gedaan in dit leuke museum raad ik je aan om ons volledige artikel te lezen op de website van Thuisleven.com.

37778269_1003841876456406_2425134398715199488_n-768x576.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s